Dödsfall, Ingeborg Vestman, Norsjö

Ingeborg Vestman, Norsjö

Ingeborg Vestman.

Ingeborg Vestman.

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-10 05:00

Ingeborg Vestman avled skärtorsdagen den 1 april på Solbacka äldreboende. Hon blev 95 år.

Hon föddes och växte upp i Aunegrenda Haltdalen Norge och var yngsta barnet till Ingebrigt och Berit Eline Megård. Hon hade två systrar och sex bröder. Efter kriget kom hon som piga till Kalvträsk, där träffade hon Erik Vestman som hon gifte sig med 1951 och fick oss barn Jan-Erik 1952, Sverre 1958 och Berit 1959. Det blev en tung sorg för henne att bära när dottern Berit dog 2017.

Mamma arbetade som skolvaktmästare/städerska från 1964 till pensioneringen. Hon blev änka vid 55 års ålder. Mamma träffade vännen Gösta och de fick 13 fina år tillsammans. 2008 sålde hon huset i Kalvträsk och flyttade till lägenhet i Norsjö.

Hennes stora intressen har varit skidåkning, handarbete och bärplockning och hon har även roat av all sport som visats på tv. Norgeresorna för att träffa släkt, vänner och vistas i fjällen har alltid varit en efterlängtad höjdpunkt. På senare år då både syn och hörsel blev sämre har hon haft bingo som ett glädjeämne och även stickat barntröjor som skänkts via Hjälpande handen. De många barnbarnen samt barnbarnsbarnen har också varit glädjeämnen.

Ett stort tack till alla som tagit med henne på aktiviteter genom åren. Vi är också mycket tacksamma för all den goda omvårdnad hon fått av hemtjänsten i Norsjö samt senaste tiden på Solbacka äldreboende.

Mamma var en person som lämnar fina och ljusa minnen efter sig. Vi unnar henne vilan men saknaden blir stor.

Jan-Erik och Sverre

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!