Dödsfall, Inga Sandberg, Skelleftehamn

Inga Sandberg, Skelleftehamn

Inga Sandberg

Inga Sandberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-11 05:00

Söndagen den 31 januari somnade vår älskade mamma Inga Sandberg lugnt och stilla in på Skellefteå lasarett.

Inga föddes den 21 september 1932, som äldsta dotter till Agda och Ivar Burman Ursviken. Sex år senare föddes lillasyster Birgitta. Efter avslutad skolgång arbetade mamma på Syster Annas.

Vid 15-års ålder mötte hon sitt livs kärlek Erik Sandberg på Frälsningsarmén i Skelleftehamn. Ett möte som resulterade i växlande av kamratringar och 73 underbara år tillsammans. De gifte sig 1954 och senare samma år kom första sonen Björn-Erik och 1957 lillebror Bo-Lennart.

Inga engagerade sig i Frälsningsarmén, där hon tidigt tog ansvar som söndagsskollärare i Furunäs, sjöng med i strängmusikkåren och under en period även fungerade som kassör och medlem i styrelsen.

Som nygifta bodde de i en lägenhet på övervåningen hos vår farmor och farfar.

Mamma blev snabbt betraktad som en dotter av sina svärföräldrar, men också lite som en storasyster till pappas yngre systrar.

Efter en tid som hemmafru sökte hon sig ut i arbetslivet och hamnade ganska snart som arbetsledare på Algots i Skellefteå. När Algots efter en tid flyttade sin verksamhet sökte mamma sig till Rönnskär, där hon arbetade som kontorist fram till sin pension.

Mamma hade ett nedärvt intresse för trädgård, så när de i början av 70-talet köpte hus i Skelleftehamn fick hon utlopp för sina färdigheter. Många är de hallonliter hon plockat till oss och fyllt våra frysar med under årens lopp. På en kylskåpsmagnet vi fick av mamma står det: ”Mammor håller sina barn i handen en tid, men i sina hjärtan för evigt”. En känsla vi aldrig behövt betvivla och som även kom att inkludera svärdöttrar och barnbarn.

I mitten av 80-talet köpte mamma och pappa en fjällstuga i Mose källa.

Där var vi alltid välkomna med våra familjer och fick tillbringa många härliga dagar tillsammans med mamma och pappa. Mamma tyckte om att skämma bort oss och sina barnbarn på alla vis. När vi åkte till skidbacken var det bara att beställa vilken tid vi ville ha fika levererat till backen.

2007 såldes huset och mamma och pappa flyttade in i en lägenhet där de bott tillsammans ända fram till mammas bortgång.

Mammas liv har präglats av ansvarstagande, omsorg och socialt engagemang. Så sent som för några år sedan hjälpte mamma till med barnpassning åt asylsökande mammor vid kårens satsning på svenska för nybörjare.

Mamma hade många vänner som alla betydde mycket och som gjorde att mamma fick ha ett rikt liv ända fram till slutet. Hon tyckte om att baka, laga mat och bjuda på middagar.

Mammas sista dag i livet kom trots allt oväntat. Det blev ett värdigt slut där mammas tankar in i det sista kretsade kring omsorgen om sina nära och kära. Att uppleva mammas och pappas varma blickar för varandra fyller oss med tacksamhet över den tid vi fått dela tillsammans.

Mamma somnade stilla in i tron på sin frälsare. En Gudstro som burit henne genom livet och med vetskapen om att den även bär i evighet.

Mamma har fått komma hem.

Sönerna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!