Dödsfall, Inga-May Vikman, Skellefteå

Inga-May Vikman, Skellefteå

Dödsfall 22 maj 2021 05:00

Inga-May Vikman somnade stilla in i sitt hem 10 maj efter en tids sjukdom, i en ålder av 90 år. Hon lämnar efter sig sambon Alf, sonen Roger och döttrarna Eleonor och Marianne, samt sex barnbarn. 

Inga-May föddes 1930 i Brattfors som yngst av sex syskon. Familjen flyttade senare till Innervik och när Inga-May gått ut folkskolan började hon arbeta som hembiträde vid 14 års ålder. Senare i livet arbetade hon på Södertvätten och på lasarettet. 

1978 träffade hon sin käresta Alf, och flyttade till Hedberg i Arvidsjaur kommun. Byn blev hennes paradis på jorden och en självklar samlingsplats för hela släkten. 

Inga-May spenderade mycket tid i skog och mark. Hon tyckte om att fiska, plocka bär och gå långa promenader med hunden Leo, som var hennes ögonsten. Dans och bingo var också ett stort intresse. Hon älskade att få besök, att bjuda till kalas och fest. Hos Inga-May vankades det alltid god mat och mycket skratt, och vi var många som inspirerades av hennes energi och livsglädje. Hon levde efter mottot ”fyll inte livet med dagar fyll dagarna med liv”. 

Hon var en stark och självständig kvinna med glimten i ögat. Hon skyggade inte för den nya tekniken utan tyckte om att hålla kontakten med släkt och vänner på sociala medier. Det sista året tillbringade Inga-May och Alf i stan, men påsken ville hon spendera i Hedberg och vi är så innerligt glada att hon fick fira en sista långhelg på den plats som betyder så mycket för oss alla. Saknaden är stor, men vi är tacksamma för alla åren vi fick och för alla fina minnen. Hon kommer alltid att leva kvar i våra hjärtan. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa