Dödsfall, Inga-Lisa Lindström, Skellefteå

Inga-Lisa Lindström, Skellefteå

Dödsfall 29 januari 2022 05:00

Inga-Lisa somnade in onsdagen 19 januari i en ålder av 88 år, omgiven av familjen. 

Hon föddes 28 december 1933 i Falmarksheden som nummer tre i en syskonskara på tio. Arbetslivet började tidigt, först som piga, sedan som kallskänka på Perssons i stan. Kärleken, Sture Lindström, träffade hon på en dans i Byske. 1957 gifte de sig och flyttade ihop i Stures barndomshem på Sörböle. 

Det första av fyra efterlängtade barn, Eva, föddes 1958 och 1960 det andra, Göran. Under 60-talet tog de chansen att bygga ett nytt hus och familjen flyttade till Focobyn. Där fick odlarglädjen utlopp och rabatterna frodades under hennes gröna fingrar. Med tiden växte familjen med Per 1967 och Maria 1969. Samtidigt hann Inga-Lisa med att vara dagmamma, tidningsbud, städerska, kokerska och (hjälpa med familjens akvarieaffär.) När barnen blivit stora, flyttade Inga-Lisa och Sture till hennes Falmarksheden. Huset där blev en kär plats att påbörja pensionsåren. I köket lagades det mat, bakades och syltades och i syrummet skapades ting till barnbarnen. På verandan har det skrattats, skojats och spelats mängder med kort och Yatzy. Syskonen och de många vännerna kom ständigt på besök. Tillsammans reste Inga-Lisa och Sture mycket både inrikes och utrikes. 

Hon blev änka när Sture dog 2009 och sedan dess har hon bott på Anderstorp, där har hon varit en uppskattad del av Nyfiket. Trots ålderskrämpor var hennes energi stark ända till slutet och omtanken om andra sattes, som alltid, främst. 

Inga-Lisa var den mest givmilda, generösa och glada människa någon av oss mött. Hon var den bästa mamma, mormor, farmor och svärmor vi kunnat önska, en verklig klippa. Hos henne var vi alltid välkomna och älskade och vi gick aldrig därifrån hungriga. Sorgen är enorm, men lyckan att ha haft henne ännu större.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Lennart Hedlund

Lennart Hedlund
Dödsfall

Ulla Marklund

Ulla Marklund
Dödsfall

George Mitchell

Dödsfall

Stig Andersson

Stig Andersson
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Visa fler