Dödsfall, Inga-Britt Bäckström, Skellefteå

Inga-Britt Bäckström
Inga-Britt Bäckström

Inga-Britt Bäckström, Skellefteå

Dödsfall 11 september 2021 05:00

På Skellefteå lasarett avled Inga-Britt torsdag 2 september efter en kort tids sjukdom med familjen vid hennes sida. Hon blev 87 år. Inga-Britt var född och uppvuxen på Norrböle och hette Lindvall som flicka. Hon var yngst bland de tio barnen. Var den sista i syskonskaran som nu gått bort.

December 1955 gifte hon sig med Thore Bäckström, Kåge. De hade sällskapat sedan tonåren. De fick fyra barn i äktenskapet. Våren 1963 flyttade familjen från Skellefteå till sitt nybyggda hus på Genvägen i Kåge. December1991 blev Inga-Britt änka.

Hon bodde kvar i huset i många år för att sedan flytta till lägenhet på Norrböle, tillbaka till sina barndomstrakter. Mamma var hemmafru i många år när vi var små. Började sen jobba på Kåge Tunnbrödsbageri och sedan åt Skega. Genom åren var mamma intresserad av handarbete/hantverk av alla de slag. Gick många kurser i porslinsmålning, keramik, vävning mm. Älskade resor av olika slag, lösa korsord, musik och dansa. Inga-Britt var duktig på matlagning och bakning och älskade att ha barnen med familjer eller släkt och vänner på middagar eller fikaträffar. Idrott var också ett stort intresse antingen se på plats eller via TV. Tidigare år har hon varit ute på promenader, cykelturer, gruppträningar i gymnastik, vattengymnastik med mera. Sådant försvårades med åren på grund av hälsan.

Inga-Britt värnade om den stora barnaskaran. Att hon fått lyckan att få fyra barn, elva barnbarn, 12 barnbarnsbarn.

Vi kommer alla att sakna Inga-Britt ändlöst. Vi är tacksamma att hon funnits med oss barn och våra familjer och gett oss alla så mycket kärlek, trygghet, omtanke och humor genom livet.

De fina minnena ska vi för alltid bära med oss i våra hjärtan.

Vila i frid älskade lilla mamma.

Elisabeth, Eva, Torbjörn och Thomas med familjer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa