Dödsfall, Hjördis Sandström, Skelleftehamn

Hjördis Sandström, Skelleftehamn

Dödsfall2021-02-24 05:00

Min hustru o livskamrat, Hjördis, avled den 19 februari på IVA på Skellefteå Lasarett i en ålder av 74 år. Hon hade sedan i början av 2000 haft många sjukdomar, den sista allvarliga sjukdomen var en morfinförgiftning i samband med ett armbrott, vilket nedsatte hennes balans.

Vi träffades i tonåren och hon flyttade ner till mig i Skelleftehamn och började på Brukshotellet. Våran stora glädje var barnen Åsa och Örjan, sedan kom också tre barnbarn. Förra året i September hade vi varit gifta i femtio år. På frågan hur vi kunnat vara gifta så länge brukade jag svara:”Hjördis sköter hus, hem o barn, jag skötet idrotten” vilket nog var sanningen. En sak som skall tilläggas till det uttalandet var att Hjördis också var mycket involverad i RIF o CRIF som kiosk o lottförsäljare och festarrangör. Efter tretton år i festkommittén i RIF erhöll hon guldmärket, Ett annat stort ögonblick var när hon i samband med Kopparhallens invigning fick Svenska Ishockeyförbundets diplom av dess ordförande.

Hon trivdes verkligen i sitt umgänge med GÄNGET, CRIF-tjejerna och det sociala umgänget med VFF:s styrelse. Hjördis var en verklig lagspelare som alltid ställde upp. Hon var också ”reserv mamma” åt vilsna tonåringar som jag var på väg att kasta ut ur lagen, Hjördis ville ge dom en chans till. Hjördis hade varit värd en chans till.

Jan-Åke Sandström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!