Dödsfall, Hjördis Pettersson, Burträsk

Hjördis Pettersson, Burträsk

Hjördis Pettersson

Hjördis Pettersson

Foto: Privat

Dödsfall2021-06-10 05:00

Vår mamma föddes 1938 och växte upp i Rentjärn, Malå. Där bodde hon med sin bror och föräldrar innan flyttlasset gick till Burträsk efter giftermålet med vår pappa. Mamma var nog lite före sin tid då hon kan ha varit första kvinnan i Rentjärn att ta körkort, och hon charmade då körskolläraren så pass att hon fick lektionerna gratis. Hon var nog även en av de första att åka till Italien med sin väninna i början av 60-talet. 

Många var de män som ville åt mammas kärlek men det var på dans i Gallejaur som hon fann sitt livs kärlek i vår pappa. De förlovade sig efter 3 veckor och det dröjde inte länge förrän första dottern Marie kom till världen, 1964, och giftermål blev av. Andra dottern Sofie föddes 1968. Hon började arbeta i charken på Konsum i Burträsk på 70-talet när vi barn var i skolåldern och där blev hon kvar fram till pensionen. 

Första barnbarnet kom 1989, Simone, och sen Kevin-92, Oliver-93 och Tova-96. Mamma månade alltid om oss alla och det finns många fina minnen att minnas tillbaka till. Ett exempel var när hon samlade på 10-kronor i en burk under året som sen kom till användning när hon åkte buss med barnbarnen in till stan där pengarna glatt spenderas. Det var väldigt uppskattat av alla barn. Mamma älskade djur, särskilt katter och hundar och flertalet labradorer har genomströmmat hemmet. Katter var hon däremot tyvärr allergisk mot. Vi minns alla hennes goda smörgåstårtor som vi ofta bjöds på samt hennes matbröd som hon bakade och kom med så barn och barnbarn fick äta. Blommor och särskilt pelargonier var hennes intresse och hon hade fullt av dem på gården och hon sådde sommarblommor själv så vi behövde aldrig vara utan blommor i rabatterna. 

Sista åren försvann mamma in i sin egen värld och bodde därför på Holmen på Burträskgårdarna där hon fick en fantastisk omvårdnad in i det sista där hon till sist fick somna in.

Barnen Marie och Sofie

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!