Dödsfall, Hjördis Lundberg, Petiknäs

Hjördis Lundberg, Petiknäs

Hjördis Lundberg

Hjördis Lundberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-11 05:00

Vår älskade och godhjärtade Hjördis avled i hastigt i hemmet i Petiknäs/Boliden den 28 november. Hjördis föddes 1940 i Dalfors och växte upp med sina föräldrar Frida och Andreas Brännström och sina 7 syskon. Hjördis arbetade först i ena broderns jordbruk på gården. I början på 60-talet flyttade mamma till Boliden och arbetade som köksbiträde på Brukshotellet. Hon arbetade även på Uppsala akademiska sjukhus, Charko i Skellefteå och i Renströmsgruvan. 

1962 träffade mamma vår pappa Lars Lundberg, Petiknäs, på en skyltsöndag i Boliden. De har sedan dess varit ett par och gifte sig 1968. År 1969 föddes dottern Jeanette. År 1975 flyttade våra föräldrar från Boliden till pappa Lars föräldrahem i Petiknäs. 1977 föddes dottern Sara. 

Mamma var hemma med oss barn under hela vår uppväxt, vi har fått mycket kärlek och omsorg. Gästvänlighet och omtanke om familj och andra har präglat vår mamma under hela hennes levnad och hon ställde alltid upp när vi behövde hjälp. 

Hon älskade att pyssla i trädgården med grönsaksodlingar och blommor. Mamma plockade gärna bär av alla sorter som sedan blev till saft och sylt. Mamma var duktig på att baka och laga mat och ville gärna lära oss barn och barnbarn. Vi hade speciellt trevliga stunder i bagarstugan där mamma lärt oss barn och barnbarnen att göra ljusugnsbröd och mjukkaka. 

Mamma hade ett stort idrottsintresse och hon fanns alltid med och stöttade oss i vårt utövande. Hon gillade allra mest fotboll, längdskidor och Skellefteå AIK hockey. 

Mamma var stolt att bli mormor till sina älskade barnbarn Nelly och Olivia. Hon ville gärna vara med på deras bus och aktiviteter. Hon trivdes allra bästa när hela familjen var samlad och mamma såg framemot att fira julen tillsammans. Julköttbullarna och mjukpepparkakan var redan fixade. 

Vi minns Hjördis med ljus och värme och saknaden av vår mamma och maka är stor.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!