Dödsfall, Herbert Lundström, Västerås

Herbert Lundström, Västerås

Herbert Lundström

Herbert Lundström

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-02 05:00

Entreprenör Herbert Lundström, Västerås, har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast sörjande är hustrun Sonja, barnen Marina, Helen och Peter med familjer.

Grushandlaren och patriarken Herbert växte upp i Medle utanför Skellefteå. Efter folk-skolan jobbade han som flottare och smed. En solig vårdag köpte han en bandtraktor, starten på företaget HL Schakt AB.

Som 24-åring efter tre kvällars engelskakurs, emigrerade Herbert en tid till Kanadas skogar. Att gå från idé till handling var Herberts styrka. Han konstruerade midjestyrd dumper och grävaggregat till lastbil, när nytt sorteringsverk levererats till grustaget byggdes det om direkt. På 80-talet startade Herbert betong-fabrik, Arlanda expanderade och han fick betongleveranserna.

Under den tuffa ytan fanns en empatisk, givmild person, som hjälpte medarbetare med problem, överlät tomtköplats och lånade ut pengar till husbygge. Herbert hjälpte kollegor med nya bolag, såsom han själv fått hjälp i början.

Efter att företaget sålts blev det golf, husbåt och fiske, med nya vänner på Fullerö. Han bowlade och gjorde strikes när benen knappt bar, in i det sista en sann kämpe.

Vi barn minns hans debattvilja, gärna tvärtemot alla andra. Det låg inte för honom att bekänna fel, förhastade ord reparerades med handlingar. Om någon av oss hade problem så löstes det rättvist. Hans positiva sätt; det kommer nya möjligheter och det mesta löser sig om man är kreativ och vågar. Vår pappa har vågat mycket vilket har speglats i våra liv.

Herbert tyckte om att resa och ha folk omkring sig. På 80-årsfesten var alla åldrar på dansgolvet och Herbert gjorde ”stagedive”. Minnena värmer från släktresor till sol, safari och 85-års helgen i Riga. Även 88 firades med vänner på Fullerö Golf trots hjärntumören. In i slutet vårdades han hemma omgiven av familjen.

Herbert hade uppskattat en stor begravning med stoj och stim. Hans ledord finns kvar; följ dina drömmar, fattiga som rika har samma värde och ta vara på chanserna livet ger. Vi saknar honom så, men är tacksamma för tiden vi fick tillsammans.

Marina Lundström, Helen Sangemark och Peter Lundström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!