Dödsfall, Hedvig Viklund, Skellefteå

Dödsfall, Hedvig Viklund, Skellefteå

Hedvig Viklund

Hedvig Viklund

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-31 05:00

Efter en tids sjukdom har vår älskade mamma, farmor, mormor och svärmor stilla insomnat i hemmet, i en ålder av 79 år.

Hedvig växte upp i Björsbyn, Luleå, som yngst av tre systrar. Familjen hade ett litet jordbruk och levde under delar av Hedvigs uppväxt under knappa förhållanden, vilket senare förändrades när familjen avyttrade skogsmark som blev till nya bostadsområden. Mamma hade en stark anknytning till sin hembygd livet ut och vi barn har oförglömliga minnen från julfiranden och sommarvistelser med mammas släkt i Luleå genom åren.

I Luleå träffade Hedvig sin blivande make Kurt. De gifte sig i Gammelstads kyrka 1967 och fick två barn: Agneta 1968 och Torbjörn 1972. Makarna bodde därefter i Örnsköldsvik och sedan i Piteå innan de slutligen 1971 bosatte sig i Skellefteå på Mobacken, där de sedan blev kvar under resten av deras levnad. Hedvig blev änka i december 2016 när Kurt avled efter en tids sjukdom. På Mobacken har vänskapen med grannar alltid varit viktig för Hedvig.

Hedvig gick realskolan i Rutvik och jobbade därefter som kontorist en period på olika ställen. Hedvig var under hela 70-talet hemma och tog hand om oss barn innan hon började arbeta på Tipstjänst i början av 80-talet. I slutet av 80-talet utbildade hon sig till vårdbiträde och arbetade därefter i många år fram till pensioneringen inom omsorgen på en gruppbostad vilket hon trivdes mycket bra med. På dessa arbetsplatser träffade hon arbetskamrater som också blev vänner för livet.

Med tiden kom de fyra barnbarnen som blev till stor glädje för henne och hon var mycket engagerad i deras välmående och utveckling. Hon var en mycket älskad mormor och farmor till dem.

Sommarstugan vid havet i Björkåsen tyckte Hedvig mycket om att vara i och där tillbringande familjen stora delar av somrarna genom åren. Vi kunde se att mamma njöt av den vackra naturen och miljön i sommarstugan. Den tid hon tillbringade där sista sommaren blev detta tydligt trots att hon inte längre kunde uttrycka det i ord.

Hedvig var mycket intresserad av sång och musik vilket hon delade med maken Kurt och de brukade njuta av det tillsammans. Hedvig deltog under en tid i körsång och var bland annat med i kören på Mobackenkyrkan. Hedvig tyckte också om att följa barnbarnens idrottsutövande och titta på olika sportevenemang på tv.

Hedvig var en lugn, trygg, snäll och omtänksam person som var genuint intresserad av sina medmänniskor. Hon har alltid mött sin omgivning med värme, generositet och ett öppet sinne. Hedvig har alltid funnits där för oss alla när vi har behövt hennes omsorg och kärlek. Hedvig lämnar ett stort tomrum efter sig och sorgen och saknaden är enorm. Vi är samtidigt så tacksamma för alla fina år vi har fått tillsammans med henne.

Syskonen Agneta och Torbjörn med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!