Dödsfall, Harald Palm, Bureå

Harald Palm, Bureå

Harald Palm

Harald Palm

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-04 05:00

Vår älskade Harald har lämnat jordelivet i en ålder av 90 år.

Harald växte upp i Gunsmark, Nysätra, med föräldrarna Naima och John och syskonen Gunnar, Nanna, Kurt, Erik och Annie. Barndomen bestod av bus, skolgång och arbete på gården. Han utbildade sig till elektriker och tillbringade sitt yrkesverksamma liv på Rönnskär.

1956 gifte sig Harald med Vivianne från Bäckån och de fick barnen Birgitta och Thomas. Så småningom utökades familjen med fem barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Harald har visat oss stor omsorg och han har generöst delat med sig av sin tid och sina kunskaper, resurser och varma kramar. Lekfullheten från barndomen har bestått hela livet, till glädje för både stora och små. Med glimten i ögat, humor och glädje fick han människor att trivas.

I slutet av 50-talet bröt Harald ny mark på Burön och byggde stugan, som vi än idag har som sommarparadis. En plats för umgänge, vila, brödbak, fiske, lek, korsordslösning, luftgevärsskytte, bad och byggprojekt. Att bygga var något Harald tyckte om att göra och han var mästare på att använda begagnat material som blivit över från andra projekt. Hemmanet i Gunsmark fanns kvar länge och dit åkte vi för att umgås på den årliga släktträffen, åka grålle till jaktkojan, stapla ved och bada i träsket.

Den viktigaste byggstenen för livet var tron på Jesus. Ur den tron växte ett engagemang fram för människors väl och ve - både själsligt och praktiskt. Harald var engagerad i EFS i Skelleftehamn och Bureå, EFS fjällgård i Klippen och Gideoniterna samt deltog som ledare på bland annat scoutläger och ungdomsgrupper.

2014 blev Harald änkeman. Han kom att de sista åren i livet få en kär vän i Gun och de trivdes väldigt bra tillsammans.

Vi tackar Gud för Harald och allt han fått betyda för oss. Vi saknar honom och minns honom med glädje.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!