Dödsfall: Hans-Göran Granström, Skellefteå

Hans-Göran Granström.
Hans-Göran Granström.

Hans-Göran Granström, Skellefteå

Dödsfall 25 november 2020 05:00

Vår älskade far, svärfar och farfar Hans-Göran Granström har efter en tids sjukdom lämnat oss i stor sorg och saknad. Efter ett långt och rikt liv somnade han in lördagen den 14 november 2020. Hans-Göran föddes i Bergsbyn 1933, som yngst i en syskonskara av fyra. 

Han växte upp i byn på föräldrarnas gård och kom sedan att flytta in till Skellefteå efter skolgången. Under årens lopp så hade Hans-Göran ett rikt arbetsliv, bland annat jobbade han en period på postverket, men det var som chaufför han fann sitt sanna kall. Han började sin bana med att köra varor med lastbil runt om i landet men valde sedan att fokusera på busstrafiken. Som busschaufför fick han möjlighet att leva ut mer av sitt sociala jag och ge alla sina resenärer den bästa servicen, och reseupplevelsen, som de kunde få. Många av dem som arbetat på Rönnskärsverket genom åren har haft nöjet att åkt med Hans-Göran, då detta var en av de bussturer som han tyckte bäst om att köra.  

I sin ungdom tyckte Hans-Göran om att vara aktiv ute i skog och mark och det var inte ovanligt med fiskeresor till Norge, dit han åkte i sin älskade Volvo PV, om väder och vind tillät. Men mer än allt annat så var det i sociala sammanhang, omgiven av andra människor, som han trivdes bäst. Man kunde mer ofta än sällan hitta honom tillsammans med sina vänner ute på stan på fik eller restauranger, glatt pratande och skämtande om allt mellan himmel och jord. Han tyckte om såväl livade debatter om högaktuella politiska sakfrågor som gemytliga diskussioner om livets enkla ting; som fotboll eller mat. Hans-Göran hann under årens lopp bo i många olika stadsdelar i Skellefteå men valde slutligen att slå sig ned i hjärtat av staan på Nygatan, “bekvämt och nära till allt som han behövde”, som han skulle ha uttryckt det.

Som person var Hans-Göran väldigt social, gladlynt, busig och generös. Han tyckte om att spendera tid med familjen och barnbarnen, och ställde alltid upp när någon behövde hjälp. Hans dörr var alltid öppen för den som ville ha en kopp nybryggt kaffe, ett lyssnande öra och ett par goda råd.   Hans-Göran kom att spenderade sin sista tid på Dammens äldreboende där han fick en varm, trygg och omsorgsfull vård in i det sista.  

Familjen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa