Dödsfall, Håkan Norén, Umeå

Håkan Norén, Umeå

Dödsfall 8 oktober 2021 05:00

Närmast sörjande är makan Aino och barnen med familjer. Håkan växte upp som äldst i en syskonskara av tre i den lilla byn Åmliden. Tidigt hjälpte han och hans systrar Lena och Maja sina föräldrar Karl och Vera med lanthandeln och redan som 13-åring fick han ansvara för deras filial i Lillholmträsk.

Handel blev en stor del av Håkans yrkesverksamma liv och som den drivna entreprenör han var ägnade han sig även åt andra branscher och byggde upp ett flertal verksamheter och skapade många relationer. 

1964 träffade han sin livskamrat Aino och de gifte sig 1967. De fick med tiden nio barn och bodde fram till 1992 i Malå. Håkan var alltid väldigt mån om sin stora familj och tog sig alltid tid att hjälpa de som hjälp behövde. 

Stugan i Malånäs var en av de platser där Håkan gärna spenderade sina lediga stunder med familjen. Skoterutflykter, pimpelfiske och båtturer på Malån var stående inslag när barnen var små. 

Fiske var ett av Håkans fritidsintressen och han var alltid nyfiken på att testa olika metoder för att fånga storgäddan. På senare år följde ofta barnbarnen med på fisketurer och utflykter med husbilen. En av Håkans talanger var att spela dragspel och han spelade gärna en och annan visa vid familjesammankomsterna. Nya tekniska prylar, politik och samhälle var något som intresserade och engagerade Håkan och som han gärna diskuterade runt ett välfyllt fikabord.

Vi minns Håkan som en snäll, generös och omtänksam make, pappa, svärfar, farfar, morfar och bror. En historieberättare med ett stort hjärta och med glimten i ögat.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Carl-Magnus Öhman, Umeå

Dödsfall

Dödsfall, Thure Johansson, Holmsund

Dödsfall

Dödsfall, Björn Kjellsson, Umeå

Dödsfall

Dödsfall, Martin Johansson, Botsmark

Dödsfall, Bo Norberg, Umeå

Visa fler