Dödsfall, Håkan Bergqvist, Rönnbäcken

Håkan Bergqvist, Rönnbäcken

Håkan Bergqvist

Håkan Bergqvist

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-13 05:00

Vår älskade Håkan Bergkvist har hastigt lämnat oss i en ålder av 86 år.

Han föddes i ett vackert beläget hus i Stornäs, Jörn, där växte Håkan upp tillsammans med föräldrarna Jenny och Karl Bergkvist samt de fyra syskonen. Genom åren har vi fått höra många fascinerande historier berättas om deras uppväxt från denna plats utan elektricitet, inget rinnande vatten eller några andra bekvämligheter. Vi har även fått ta del av pappas berättelser från hans samling av dagböcker som han skrivit i varje dag från 1947 och ända fram till nutid. 

Håkan började sin yrkesbana på storträsksågen samt på olika byggen runt om i trakten. Han fortsatte sedan som skogsarbetare som han sen utövade under hela sin yrkesverksamma tid.

Han träffade sin blivande hustru Inga-Britt 1966, efter giftemålet bosätter de sig under några år på Svanö i Ångermanland. Första dottern föds 1969 och året därpå går flytten till Siljesundsvägen i Bygdsiljum, där började han sin anställning i skogen åt Martinssons som han sen jobbade åt tills han gick i pension. Familjen utökades med andra dottern 1971.

När barnen är utflugna så bosätter de sig sedan i Inga-Britts hemställe i Rönnbäcken där han tog hand om den egna skogen med stor omsorg och där de sedan bott de senaste 30 åren. 

Sommarens fiskeutflykter med båt tillsammans med barnbarnen var en av höjdpunkterna, även bärplockning, ”ruust veen” samt att slöjda i” snickeriet” var några av hans favoritsysselsättningar.

Resor till olika platser runt om i världen där han fick uppleva nya miljöer med annorlunda växter, djur och natur som även det alltid har varit ett stort intresse.

En oändligt älskad make, pappa, svärfar och morfar, den bästa möjliga. Han gav oss trygghet och ställde alltid upp för oss alla.

Vi saknar vår Håkan.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!