Dödsfall, Håkan Augustin, Kåge

Håkan Augustin, Kåge

Dödsfall2021-03-13 05:00

De första barnaåren tillbringades i Sundsvall. Där föddes hans yngre syster Eva. Föräldrarna Sture och Ulla Augustin var lärare och tjänstgjorde senare i Sjöbotten och Bureå i Skellefteå kommun, där lillebror Fredrik kom till världen. 

1966, vid sexton års ålder, mönstrade Håkan på som sjöman. Värnplikten genomfördes i marinkårens flotta i Stockholm. Där var han också skeppare på passagerarfärjan Vitsgarn. 1973 gifte han sig med Birgit och i det äktenskapet föddes barnen Malin och Maria. 

Hela sitt yrkesverksamma liv, ägnade han åt Sjöfartsverket där han verkade som båtman på Näsuddens lotsplats i Skelleftehamn. Sjön var en stor del av hans liv, såväl yrkesmässigt som på fritiden. Semestrarna tillbringades i båten och gärna på Höga Kusten. Under några år tjänstgjorde han även vid lotsstugan och fyren Skagsudde i Ångermanland. Där fanns kopplingen till lotssläkten Grund som var hans förfäder på sin fars sida. 

Att besöka gamla historiska platser, inte minst med släktanknytning, intresserade Håkan som var både kunnig och allmänbildad. Han var också kreativ och händig i det mesta han tog sig för. Som barn följde vi ofta med pappa på olika små utflykter med bil eller båt exempelvis till fyrar, steg ombord på olika fartyg och besökte andra spännande platser.

Alltid älskad. Aldrig glömd.

Döttrarna Malin och Maria

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!