Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Hagar Boman, Skellefteå

Foto: Privat

Dödsfall2021-11-16 05:00

Hagar Boman f. Öqvist avled stilla och fridfullt den 10 november på Sunnanängs äldreboende. Hennes närmaste familj fanns vid hennes sida när hon tog sitt sista andetag.              

Hagar föddes 1927 i Järvträsk och var yngst av fem syskon. Hon växte upp i en familj där det fanns mycket kärlek, glädje och där kreativiteten flödade. Hembyn låg Hagar varmt om hjärtat och hon har delat med sig av många historier om hur livet var på gården och i byn Järvträsk. 

Som ung gillade Hagar att dansa och åkte gärna runt på olika dansbanor tillsammans med sina vänner. På en dansbana i Arvidsjaur skulle hon möta sitt livs kärlek. 1959 gifte hon sig med Sten Boman och flyttade till hans hemställe i Kaxliden, Jörn. Tillsammans fick de en dotter, Eva. 

1965 fick Sten jobb på Skega och därefter gick flyttlasset till Kågedalen och en ny fas i livet började. Två år senare byggde Hagar och Sten ett hus i ett villaområde i Kåge där de kom att trivas i många år framöver. Under åren arbetade Hagar som dagmamma åt barnen i kvarteret och sedan som städare på Ica i Kåge. Men hemmet har alltid varit en viktig plats för Hagar, fyllt med skapande och kreativitet. 

Åren går och Hagar får tre barnbarn som blir till stor glädje i hennes liv. Hon är en ständigt närvarande mormor som gärna pysslar, sjunger och leker med de små. Som pensionär lägger Hagar och Sten mycket av sin tid på sin dotter och sina barnbarn samt huset i Kaxliden. Senare drabbas Sten av demenssjukdomen Alzheimer och avlider 2003. Efter makens bortgång berikas Hagar under åren med sex barnbarnsbarn. Hon njuter av möjligheten att se sina barnbarn och barnbarnsbarn växa upp. De sista fyra åren i sitt liv bodde Hagar på Sunnanängs äldreboende där hon trivdes väl och fick en god omvårdnad.

Hagar var kreativ, varmhjärtad och en riktig problemlösare. På äldre dar uppskattade hon att mysa ner sig i fåtöljen och titta på ett kärleksdrama.

Saknaden är stor och minnena är många. Vi ska för alltid minnas vår mamma och mormor med kärlek och värme.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!