Dödsfall, Gustaf Carlsson, Skellefteå

Gustaf Carlsson, Skellefteå

Dödsfall 24 januari 2022 05:00

Vid en ålder av 100 år har vår älskade Gustaf Carlsson lämnat detta jordeliv, den 3 januari 2022. Han sörjs av syskon, svägerskor, syskonbarn och syskonbarnbarn samt övrig släkt och vänner.
Gustaf föddes år 1921 i Ytterboda, Sävar församling, som äldst av sex syskon. Under krigsåren tog familjen emot en liten flicka från Finland, som också blev en del av familjen. Föräldrarna var varmt troende och engagerade i byns EFS-förening och även Gustaf kom att dela denna tro och engagemang genom livet.
Gustaf hade läshuvud och trots att ekonomin var knapp fick han möjlighet att studera till byggnadsingenjör i Örnsköldsvik. Där träffade han sin livskamrat Edla Östman, som han gifte sig med år 1950. Det nygifta paret flyttade sedermera till Skellefteå när Gustaf fick arbete där.
Som chef för Riksbyggen i regionen medverkade Gustaf till att flera av Skellefteås bostadsområden växte fram, bland annat Moröhöjden, Sjungande Dalen och Anderstorp. Han var även aktiv inom styrelsen för EFS på både distrikts- och riksnivå.
En viktig plats blev stugan på ön Vuttingen i hembygden, där Gustaf och syskon byggde sommarstugor i slutet av 50-talet. Somrarna på ön tillsammans med syskonen och deras familjer blev till en nära gemenskap och en viktig del av Gustaf och Edlas liv.
Gustaf och Edla tyckte om att resa och besökte de flesta världsdelarna, vilket dokumenterades med den senaste filmteknologin. Gustaf fortsatte att hänga med i utvecklingen och via datorn kunde han sköta ekonomin och följa med på aktiemarknaden. Varje dag tog han långa promenader tills han passerat 95 år.
Vid 97 års ålder blev han änkeman och ett år senare flyttade han till Sunnanängs äldreboende. Där firade han på sensommaren förra året sin 100-årsdag med några av sina närmaste släktingar.
Gustafs stora erfarenhet, kunskap och omdöme gjorde att vi ofta tillfrågade honom om råd i både stort och smått. Eftersom han aldrig talade illa om andra kände vi ett särskilt stort förtroende och respekt för honom. Med honom kunde man föra fina samtal om det som är viktigt i livet. Gustaf har haft en enorm omsorg om oss alla och vi känner en ändlös tacksamhet för allt stöd och den hjälp han och Edla så generöst erbjudit oss under åren.
Gustaf lämnar ett tomrum efter sig och saknaden är obeskrivligt stor. Han kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan, som det föredöme och den älskade släkting han var för oss alla.

Släkten genom syskonbarnbarnet Malin Bergström
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Lennart Hedlund

Lennart Hedlund
Dödsfall

Ulla Marklund

Ulla Marklund
Dödsfall

George Mitchell

Dödsfall

Stig Andersson

Stig Andersson
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Visa fler