Dödsfall, Gunvor Rönnlund, Bureå

Gunvor Rönnlund, Bureå

Gunvor Rönnlund

Gunvor Rönnlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-16 05:00

Tisdagen den 13 april, somnade vår mamma, Gunvor Rönnlund(född Marklund) in lugnt och stilla på hennes boende Tor.

Där hon fått mycket god omvårdnad, och där hon trivdes mycket bra.Gunvor föddes i Bureå 1929. Hon växte upp i Burvik, men gick i skola i Bursiljum.

Mamma fick tidigt lära sig arbeta med olika sysslor som förekom på landsbygden. Tidigt träffade mamma vår pappa Elof, på dansbanan i Risböle. De gifte sig 1950 och bosatte sig i Elofs föräldrar hem och blev bönder. 1951 insjuknade mamma i polio och blev väldigt sjuk. Hon blev förlamad och fick tillbringa stor del av sjukdomstiden i Härnösand. Mamma fick så småningom komma hem, hon fick på nytt lära sig gå. Vilket var kämpigt för henne. Tyvärr fick hon senare i livet känningar av postpolio.

Gunvor var mycket intresserad av byns historia och folks leverne, så det blev många studiecirklar som hon ledde Mamma har alltid haft ett handarbete i sina händer. Hon har virkat stickat och broderat. Många har säkert fått ett broderat julkort eller födelsedagspresent. Vår pappa blev sjuklig så dom lämnade Risböle och flyttade till Bureå. Mamma blev änka 2006. Hon bodde kvar där, och trivdes mycket bra, Men för två år sedan blev krafterna sämre och sämre, så då fick hon ett boende på Tor. Vi är mycket tacksamma för den omvårdnad hon har fått där. Vi är fem syskon som har mist en älskad mamma, tio barnbarn och 19 barnbarnsbarn.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!