Dödsfall, Gunvor Hugosson, Ursviken

Gunvor Hugosson, Ursviken

 Gunvor Hugosson

Gunvor Hugosson

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-30 05:00

Vår kära mamma Gunvor Hugosson född, Sjöberg avled söndagen 25 april 82 år gammal vid äldreboendet Trivseln i Ursviken. Närmast sörjande är döttrarna Margareta, Susanne och Tekla med familjer.

Gunvor var dotter till Runo och Martina Sjöberg och föddes i Huftasjö 1938 som syster nummer tre i en syskonskara av fem. Mamma jobbade tillsammans med sin syster som kocka på femtiotalet och då mötte hon våran pappa Evert och de slog ner sina bopålar i Aha i Sorsele kommun och där föddes vi tre flickor 1955, 1958 och 1965. 

De byggde en villa och pappa jobbade i skogen och när han omskolat sig flyttade de till Boliden 1967. I Boliden började mamma snart att arbeta som dagmamma och blev mycket uppskattad. Oräkneliga barn har haft delar av sin uppväxt på ringen 75 A tre trappor upp där mamma med stort ansvar såg till att barnen trivdes och mådde bra. Vi tre systrar fick många extrasyskon som välkomnades in i vår familj. Mamma kunde som ingen annan grädda pannkakor och göra mjölkstuvade makaroner till en festmåltid och bullar fanns alltid i frysen om inte vi i smyg ätit upp dem förstås. På senare tid blev hallongrottor hennes specialitet. Mamma tyckte om att gå på badhuset och lärde sig simma som vuxen och hon sjöng i kyrkokören. Mamma och pappa tog långa promenader och umgicks ofta med släkten och goda vänner i Boliden.

Mamma var också duktig på att sy och ofta stod man på pallen i hallen med nåt halvfärdigt plagg på medans mamma gick runt med synålarna i munnen och sa åt en att stå still. Hon sydde nytt och hon sydde om. Mamma var också en flitig bibliotekskund och vi följde henne ofta dit för att låna böcker. Mamma och Pappa for ofta ut på dans och man kände alltid att de tyckte mycket om varandra. De kunde också gärna ta sig en svängom i vardagsrummet om någon bra låt spelades på radion. På fritiden åkte de ofta till sportstugan utanför Aha men senare i livet när vi flugit ur boet så började de också att åka utomlands. Mamma tyckte om att resa till värmen för att sola och bada. När pappa dog 1999 blev ensamheten stor för mamma men hon klarade sig bra och tog ofta bilturer och hälsade på oss och övriga släkten.

2018 lämnade Mamma Boliden och flyttade in på Trivseln i Ursviken där hon fick den bästa omvårdnad men kroppen blev svagare och minnet allt sämre och vi systrar kunde bara konstatera att nu lämnar mamma oss för att gå till pappa. Han väntar. 

Vi är tacksamma för vår mammas omsorg och att vi fick hålla hennes hand in i det sista.

Margareta, Susanne och Tekla

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!