Dödsfall, Gunnel Sandqvist, Skellefteå

Gunnel Sandqvist
Gunnel Sandqvist

Gunnel Sandqvist, Skellefteå

Dödsfall 16 januari 2021 05:00

Vår mamma Gunnel Sandqvist somnade in på mindre än två timmar den 2 januari 2021 i en ålder av 85 år på äldreboendet Regnbågen, Anderstorp. Hon föddes på övervåningen i morfars och mormors hus i byn Petiknäs där hennes mamma Hanna och pappa Albert tillsammans med sin son Yngve bodde.

Mammas stora dröm som aldrig blev av var att bli lärarinna. Istället blev hennes första jobb som kontorist på lönekontoret hos Boliden Gruv AB. Både hennes pappa och bror jobbade redan åt Boliden. Gunnels pappa var förman i det borrarlag som den tionde december. 1924 hittade en kopparhaltig malmkropp som blev upprinnelsen till guldgruvan i Boliden. Hon jobbade åt Boliden fram tills hon gifte sig 1958. Därefter blev det 10 år i Bastuträsk innan familjen flyttade till Skellefteå där hon bodde fram till sin död. I Skellefteå arbetade mamma som kontorist på Eskils trafikskola några år.

Vår mamma Gunnel älskade musik, att skriva egna dikter och hon var en kunskapstörstande människa som hon beskrev sig själv. Det gjorde att hon bland annat på äldre dar pluggade till undersköterska. För cirka 10 år sedan började mamma själv märka att hennes hjärna inte fungerade som den brukade göra och efter en hjärnröntgen fick hon diagnosen Alzheimers sjukdom. Sjukdomen gjorde att hon undan för undan försvann in i en dimma där hon inte längre gick att nå.

Mamma var medlem i Pingstkyrkan Skellefteå och hennes tro på Jesus bar henne genom många svåra perioder i livet. Hon kämpade med psykisk ohälsa i olika perioder i sitt liv, men nu får hon vila ut hos Jesus där det inte finns någon sjukdom, smärta, ångest eller tårar. Och hennes hjärna har nog blivit skarp igen. Vi som barn med familjer känner alla en stor saknad efter henne. Vila i frid älskade mamma.

Barnen Tommy, Caroline och Gunnar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa