Dödsfall, Gunnel Johansson, Sjön, Skellefteå

 Gunnel Johansson
Gunnel Johansson

Gunnel Johansson, Sjön, Skellefteå

Dödsfall 25 september 2021 05:00

Gunnel Johansson, Skellefteå och Sjön, Hjoggböle somnade stilla in på fredagskvällen den 10 september. Mamma var född Marklund i Sidbergsliden, dotter till Nils och Ingeborg. Hon var yngst i en syskonskara på tre. 

Mamma gick sjuårig folkskola i Renfors och Lappvattnet. Efter avslutad skolgång så arbetade mamma på Perssons konditori och restaurang där hon var mycket uppskattad. 

När mamma var 16 år träffade hon vår pappa, Gösta Johansson från Norra Renbergsvattnet. De gifte sig 1961 och mamma blev hemmafru. Senare fick de en son som var död vid födseln, detta blev en stor sorg för mamma. Efter detta så fick de två söner och en dotter. Mamma var hemmafru tills 1973 då hon började arbeta på Skellefteå Kraft AB. Där var hon verksam fram till hon gick i förtidspension. Mamma blev änka 1992. Därefter flyttade hon till Skellefteå.

 Mamma månade väldigt om hemmet. Mamma var väldigt duktig på att laga mat, baka, sylta och safta. Många var turerna i skog och mark för att plocka bär. Musik stod henne varmt om hjärtat, sällan missade hon allsången på Skansen på tv. Under en lång period var även handarbete en stor hobby. 

När mamma blev änka började hon även att följa sin syster på bussresor inom landet och även till Norge. Mamma brydde sig mycket om sina barn och även sina barnbarn och att alla hade det bra. Sommaren 2018 flyttade mamma in på Klockarhöjdens äldreboende, där hon bodde och hade en god omvårdnad till slutet. Det är med tungt hjärta och stor sorg och saknad som mamma har lämnat oss.

Barnen genom Michael och Ingela

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa