Dödsfall: Gunnel Dahlbäck, Byske

Gunnel Dahlbäck, Byske

Dödsfall2020-04-24 05:00

Maj Gunnel Dahlbäck somnade in på Skellefteå lasarett den 19 april efter en kort tids sjukdom i en ålder av 84 år. Gunnel föddes i Syden, Boden och var dotter till Elina och Sällfrid Nyberg. Hon var yngst i en syskonskara bestående av fem systrar.

1959 gifte hon sig med sin blivande livskamrat Lars Dahlbäck och de bosatte sig i Malbäck, Byske, där de tillsammans drev jordbruk. Paret fick två döttrar, Carina och Annika. Annika som föddes med multihandikapp bodde kvar i hemmet, förutom allt arbete med lantbruk och hem så tog Gunnel också hand om henne med stor kärlek och omsorg.

När maken Lars, och en tid därefter också dottern Annika, gått bort flyttade Gunnel till en lägenhet i Byske där hon kom att trivas mycket bra. Hon älskade att pyssla om sin lägenhet och sina blommor som alltid var prunkande och fantastiska. Symaskinen stod alltid redo och en stickning låg på gång i korgen. 

Läsa och lyssna på musik var också stora intressen och när hon bakade eller lagade mat stod radion på i köket, så hon var alltid uppdaterad när det gällde politik och samhällsfrågor. Gunnel vistades också gärna ute i skog och mark eller var ute på långa promenader. Hon hade stort intresse för växter, djur och fåglar. Framför allt älskade hon koltrastens sång.

Gunnel var mycket fäst vid sin familj och gladdes särskilt åt att barnbarnsbarnen gärna tittade in till henne så hon fick bjuda på fika och prata en stund. I hela sitt liv har Gunnel haft en mycket stark tro på Gud och hon har sedan länge tillhört och engagerat sig i Filadelfiaförsamlingen i Fällfors. Efter att hon flyttat till Byske besökte hon även Korskyrkan där och fick på så sätt lära känna nya vänner och känna tillhörighet även där.

Gunnel är oändligt saknad av oss alla och sörjs närmast av dottern Carina med familj samt syskon och syskonbarn.

Carina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!