Dödsfall, Gunnar Vikström, Tallträsk

Dödsfall, Gunnar Vikström, Tallträsk

Gunnar Vikström

Gunnar Vikström

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-05 05:00

Gunnar somnade stilla in den 28 januari, 80 år gammal, omgiven av barnen.

Pappa föddes 1941 i Björnliden i en syskonskara som så småningom skulle bli tre bröder. När pappa var 11 månader gammal gick flyttlasset till Tallträsk och gården som pappas farfar ägde övertogs. Arbetslivet började tidigt efter skolgångens slut. Pappa fick anställning på snickerifabriken i Forsliden. Där var han verksam till en augustidag 1973 då fabriken ödelades av en brand. Efter det arbetade han på Martinssons i Bygdsiljum och Snidex i Burträsk.

1964 gifte sig pappa med vår mamma Alva och de fostrade tre barn. En stor sorg drabbade familjen år 2000 då dottern Emma endast 20 år gammal gick bort.

Pappa var trogen Tallträsk hela sitt liv. 1965 övertogs gården efter föräldrarna Ernst och Otelia. Ett litet jordbruk drevs vid sidan om heltidsarbete. Pappa var en friluftsmänniska och vistades i naturen, fiskade, jagade och plockade bär. Årliga resor till fjällen för att fiska var en höjdpunkt. Med stor glädje gick pappa in i projekt på gården som att snickra, bygga och renovera med mera. 

Viljan att hjälpa någon som behövde en hjälpande hand gjordes med glädje. Pappa var också engagerad i Tallträsk byaförening. För pappa var det viktigt med en levande landsbygd. Det var en självklarhet att barn, barnbarn, släkt och vänner skulle samlas för middagar och vid högtider.

Sommaren 2021 började Pappas hälsa svikta och han flyttade då till Burträsk. Vår sorg och saknad är stor och pappas minne ljust bevarat.

Barnen
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!