Dödsfall, Gunnar Ljuslinder, Skellefteå

Gunnar Ljuslinder, Skellefteå

Gunnar Ljuslinder

Gunnar Ljuslinder

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-07 05:00

Natten till den 3 oktober somnade pappa in på Sunnanängs äldreboende. Han blev 99 år. Pappa föddes i Dalkarsliden som näst äldst i en syskonskara på sex barn. Senare flyttade familjen till Tjärn där föräldrarna, Arvid och Lisa drev jordbruk. 

Pappa har arbetat större delen av sitt arbetsliv inom verkstadsindustrin, längst arbetade han på Bröderna Vikströms mekaniska verkstad. Där gick han i pension 1982. Pappa träffade vår mamma Siri Karlsson från Kusmark. De gifte sig och 1953 kom Erik och 1962 kom Kerstin. De byggde hus på Sörböle 1953 och han blev kvar där till 2006. Pappa blev änkeman 2004. 

När han gick i pension fick han tid till sina stora intressen, träslöjdande, släktforskning och bärplockning. Otaliga är de alster pappa har gjort. Det är möbler, klockor, askar, timmerstugor och mycket mer. Han var en flitig deltagare i PRO-slöjden på Sörböle där han var aktiv till fyllda 95år. Han tillbringade många timmar på biblioteket och museet bland mikrofilmer och arkiv. Han har lämnat en stor skatt med släktforskning till oss. 

En stor frihet blev det när han köpte sin permobil. Men den har han färdats åtskilliga mil runt Skellefteå och hälsat på barn och barnbarn och besökt många sommarkaféer. Han hade intellektet kvar till slutet, men kroppen blev sakta sämre och sämre. Då blev TV:n med Vinterstudion och annan sport ett stort sällskap. Pappa bodde sitt sista halvår på Sunnanäng, där han trivdes väldigt bra och fick god omvårdnad.

Erik och Kerstin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!