Dödsfall, Gunhild Jonsson, Arjeplog

Dödsfall, Gunhild Jonsson, Arjeplog

Gunhild Jonsson

Gunhild Jonsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-29 05:00

Vår kära mamma, Gunhild Jonsson, lämnade oss i stor sorg och saknad den 18 november i en ålder av 95 år. Mamma föddes i Kallön, Arjeplog, där hon växte upp tillsammans med sina föräldrar, Thea och Jonas Wallström och tre äldre bröder. Efter folkskola och utbildning på hushållsskola började mamma arbeta som barnflicka i Örebro. Hon arbetade sedan som skolhemsbiträde i Mellanström, sjukvårdsbiträde i Arjeplog och på TBC-Sanatoriet i Sandträsk. År 1951 gifte sig mamma med vår pappa Holger Jonsson. De bosatte sig i Kallön där vi föddes.

De första åren skötte mamma hemmet och oss långa perioder ensam, eftersom pappa jobbade borta flera månader i sträck med renskötsel. Vi växte upp i ett varmt och tryggt hem där mamma prioriterade familjen före sig själv. När barnbarnet Maria föddes var det självklart att mamma skulle hjälpa till, så att Ulla-Karin kunde göra sin utbildning. Hemmet var alltid öppet för släkt och vänner. Fikasäcken var välpackad i samband med utflykter, fiske och bärplockning.

De resor som mamma och pappa gjorde både inom Sverige och utomlands var uppskattade. År 1970 tog mamma körkort, vilket gjorde det enklare för henne att själv kunna åka iväg till egna aktiviteter och delta i olika kurser som till exempel tenn, keramik, näver och skinnslöjd.

 År 2012 blev mamma änka. Efter att hon drabbats av en stroke flyttade hon till ett äldreboende i Arjeplog 2013. Hennes tvårumslägenhet kändes fortfarande som vårt gamla barndomshem och blev en samlingsplats för oss. Där trivdes hon och var aktiv och deltog i de flesta aktiviteter som erbjöds både på boendet och på andra platser. Hon bodde i Arjeplog fram till sin bortgång.

En älskad mor och svärmor har lämnat oss barn, barnbarn, barnbarnsbarn, släkt och vänner.

Döttrarna Ulla-Karin och Margit

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!