Dödsfall, Gunhild Holmgren, Byske

Gunhild Holmgren, Byske

Gunhild Holmgren

Gunhild Holmgren

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-08 05:00

Söndagen den 26 december somnade vår mor, Gunhild Holmgren, Byske, stilla in i kretsen av de närmaste. Hon blev 91 år.

Gunhild var dotter till Valdemar och Tekla Larsson, Drängsmark, och yngst av fyra syskon. Hon utbildade sig till distriktssköterska, ett yrke som hon trivdes med och utövade till sin pension på Byske Vårdcentral.

Yrket innebar att hon åkte ut på hembesök och då hon inte hade egen bil åkte hon taxi. Då träffade hon sin blivande make, vår pappa Lennart Holmgren, som hade egen taxirörelse och fick skjutsa henne runt i byarna och kärlek uppstod. De gifte sig 1956 och fick tre barn och drygt 63 år tillsammans. Mamma blev änka 2020.

Fritiden tillbringade hon gärna i stugan i Tåme och tyckte om att vara ute i naturen, plocka bär, fiska och sköta om blommorna. Hon tyckte även mycket om att handarbeta, väva i vävstugan och fixa och dona. Det fanns alltid hembakat fikabröd som hon bjöd på närhelst vi kom förbi.

Vi har vuxit upp i ett kärleksfullt hem och mamma fanns alltid där för oss när vi undrade över något eller ville ha råd. Hon var ett stort stöd och en mycket omtänksam person som alltid brydde sig mycket om andra.

Sången var en viktig del av hennes liv och hon var länge med i Byske Kyrkokör. Även hemma sjöng hon mycket, något som hon tog med sig till äldreboendet Trivseln i Ursviken där hon och pappa fick god omvårdnad. Nu har sången tystnat och saknaden är stor.

Birgitta, Anders och Annika med familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!