Dödsfall: Gunhild Gärding, Skellefteå

Gunhild Gärding, Skellefteå

Gunhild Gärding, Skellefteå.

Gunhild Gärding, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-24 05:00

Vår älskade mamma, mormor och farmor Gunhild Gärding har stilla och lugnt somnat in på Tor äldreboende. Hon blev 95 år. Hon var född och uppvuxen i Myckle som nummer tre i en syskonskara av fem barn till Alma och Anton Wallmark. Efter sexårig skolgång började hon jobba som piga och barnflicka.

1946 gifte hon sig med Sven Gärding, Byske. I äktenskapet föddes fyra barn, Ulf 1947, Ove 1951, Dan 1959 och Christina 1968. Utanför hemmet arbetade hon som lokalvårdare i Skellefteå kommun.1982 när vår pappa avled bodde hon kvar i Myckle i några år, innan hon flyttade till Mobacken där hon engagerade sig i kyrkan och fick många nya vänner. Där bodde hon i 25 år. 

Mamma älskade att baka, laga mat och handarbeta. Otaliga stunder har vi barn och barnbarn samlats runt hennes bord för att mötas och samtala om allt mellan himmel och jord. Hon var generös och kärleksfull och navet i vår familj. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och hon är saknad av många, men i ljust minne bevarad och vi är tacksamma för allt hon gav.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!