Dödsfall, Gun Östlund, Skelleftehamn

Gun Östlund, Skelleftehamn
Gun Östlund, Skelleftehamn

Gun Östlund, Skelleftehamn

Dödsfall 14 november 2020 05:00

Onsdagen den 4 november somnade Gun Östlund in lugnt och stilla i sviterna av komplikationer av sin alzhermiersjukdom vid en ålder av 79 år. 

År 1958 träffade hon Dan, fyra år senare 1962 gifte de sig. Tillsammans fick de två barn, Katarina, född 1964, och Thomas, född 1967.  De bodde hela livet tillsammans i Skelleftehamn. Gun och Dan var varandras stora trygghet, kärlek och styrka. 2006 förlorade de sin dotter i cancer, endast 42 år gammal, och det var en av deras största sorg i livet. 2019 blir Gun änka då Dan somnar in efter sviterna av en stroke. 

Gun har alltid varit aktiv, som ung spelade hon badminton och på äldre dagar fortsatte hon med rörelse genom korpengympan, som maken Dan var ledare för. Hon älskade att spendera somrarna och fritiden i stugan i Renholmen, där hon gärna stod med rumpan i vädret och rensade i rabatterna eller lekte på gården med barnbarnsbarnen. 

Jag vet att hennes stundtals tunga kamp är slut nu. Jag kommer alltid vara tacksam för allt hon gjort. För allt hon var. För att hon ställde upp för mig och Johan när mammas cancer kom och raserade hela vår värld för 20 år sedan. Jag kommer vara tacksam för alla lästa sagor, för allt kill på ryggen när jag skulle sova, för alla fantastiska köttfärsbiffar, för alla sockerkakor, för alla torkade tårar. Jag kommer vara tacksam för alla nybakta bullar, för att hon fått mig att älska julen, för alla stunder i hallonbuskarna och för att hon alltid ställde upp. För all trygghet, för all värme och för all kärlek. 

Det är så jag kommer minnas henne. Med kärlek.

Familjen genom Evelina

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa