Dödsfall: Gulli Lundström, Ursviken

Gulli Lundström, Ursviken.

Gulli Lundström, Ursviken.

Gulli Lundström, Ursviken.

Foto: Privat

Dödsfall2020-06-13 05:00

En älskad fru och mamma somnade stillsamt in på nationaldagen, i en ålder av nästan 89 år, omgiven av sina två söner. 

Gulli Lundström, före detta Selin, föddes i Holmsvattnet som näst yngst i en syskonskara av sju. Där hon var starkt bidragande till familjens djurhållning och jordbruk. När sedan sitt egna familjeliv stod för dörren så träffade hon sin blivande make Ernst där de gifte sig 1958 och bosatte sig i Skelleftehamn. Därefter blev Sörböle nästa bostadsort där de båda sönerna Roger och Lorentz föddes för att sedan familjen skulle växa upp tillsammans i Ursviken.

Gullis värdefulla egenskaper såsom att vårda hemmet och sin omsorg för barn och deras utveckling, gjorde att hon i början på 1970-talet påbörjade sitt yrkesliv som dagmamma. Detta intresse och engagemang gjorde att hon fortsatte i det yrket ändå fram till pensionen 1994.

Gullis sociala och levnadsglada stil gjorde henne omtyckt bland både barn och vuxna och inte minst hos släkt och vänner. Detta gör, trots att vi saknar henne så oerhört mycket, att våra minnen är fulla av glädje och värme när vi blickar bakåt i hennes ära.

Hennes intresse för djur, sommar och rörlighet fick sitt lystmäte med familjens hundar genom åren, stugan i Holmsvattnet samt tiden med vännerna på gymnastiken i Ursviken. Det varma omhändertagande från Äldreboendet Trivseln i Ursviken har borgat för en god vård under hennes sista levnadsår.

Gulli lämnar oss med stor sorg och saknad, men framförallt med många ljusa minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!