Dödsfall, Greta Kvarnström, Boliden

Greta Kvarnström, Boliden

Greta Kvarnström

Greta Kvarnström

Foto: Privat

Dödsfall2021-11-04 05:00

Måndag morgon den 25 oktober somnade vår älskade mamma Greta Kvarnström lugnt och stilla in i sitt rum på Skogsbacken i Boliden.

Mamma blev 92 år och efterlämnar två barn, fyra barnbarn och ett barnbarnsbarn.

Greta växte upp i byn Varmvattnet som näst yngst i en syskonskara på sex barn, fyra pojkar och två flickor. Föräldrarna, Karl och Sofia Lundström, var jordbrukare och under en tid var fadern styrelseledamot i missionssällskapet Bibeltrogna Vänner. Efter 6-årig folkskola, gick Greta en ettårig husmodersutbildning och fick sedan arbete på Flurkmarks sjukhem inte långt från hembyn, där hon fick goda vänner. Mamma flyttade sedan till Umeå där hon fick arbete på Hagaborg, där hon blev kvar fram till 1957.

Mamma gillade att dansa och på helgerna åkte hon och hennes vänner till olika dansbanor i omgivningarna. På dansbanan i Bygdsiljum, våren 1956, träffade hon sin blivande man och vår pappa Stig Kvarnström. De gifte sig 1958 och bosatte sig i Boliden, där Stig arbetade som smed och reparatör åt Boliden AB. Greta var hemmafru och skötte hushållet och oss barn sedan vi kommit till världen 1959 respektive 1964. Vi barn fick en fin och trygg uppväxt i huset som föräldrarna köpte 1963. Mamma fanns alltid tillhands och gav oss kärlek och allt vad vi behövde. I mitten av 70-talet började Greta arbeta som dagmamma, en sysselsättning som hon fortsatte med fram till sin pensionering.

Greta var intresserad av blommor och trädgårdsskötsel och gillade även att resa och besökte bland annat länder som Egypten, Indien, Israel, Rumänien, Schweiz och Spanien. Hon följde med på både kortare och längre resor som den lokala PRO-avdelningen arrangerade och engagerade sig även i den lokala handikappföreningen.

När vår pappa avled av en hjärnblödning 2008, hade mamma redan drabbats av en begynnande Alzheimer. Med stöd av hemtjänst klarade mamma av tillvaron på egen hand under ett antal år innan flytten till vård- och omsorgsboendet, där mamma fick avsluta sina dagar.

Vi känner stor tacksamhet över den kärlek och omsorg som vår mamma visat oss barn och barnbarnen.

Barnen Lennart och Christina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!