Dödsfall, Göte Lindqvist, Burträsk

Göte Lindqvist
Göte Lindqvist

Göte Lindqvist, Burträsk

Dödsfall 26 januari 2021 05:00

På Skellefteå lasarett avled den 16 januari Göte Lindqvist, Burträsk i en ålder av 77 år. Han skulle några dagar senare ha genomgått en hjärtoperation på NUS. Göte föddes som nummer två av tre söner till Elin och Alvar Lindqvist.

Började som lärling i Helges Hembageri, Ljusvattnet efter avslutat skolgång, för att sen jobba som bagare i Kusmark, Älvsbyn och Moritz Café i Burträsk. Han utbildade sig i mitten på 60-talet till målare vilket blev hans yrke fram till pension.

 Göte hade förutom sitt jobb två stora intressen idrott, och framför allt musik han kunde hantera flera olika instrument, mest dragspel. Eftersom jag delade hans musikintresse  så var det mycket sång och musik i vårt hem.

Han träffade Marie-Louise Stén från Nedre Åbyn 1961, som senare blev hans fru. Sonen Jan-Olof föddes 1967.

 1976 gick flytten till det nybyggda huset på Borgvägen.

Göte var en person som ställde upp för sina nära och kära, behövde barnbarnen skjuts till dagis eller skola så fanns han där, även för oss bröder som behövde hans hjälp.

Han var en glad person, som hade lätt för att knyta till sig vänner. Många är de historier, som berättats kring köksbordet på Borgvägen. I hans sällskap hade alla trevligt.

En älskad Make, Far och Svärfar, Farfar och Broder har lämnat oss, men himlen har fått en glädjespridare.

Familjen genom Karl-Axel

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa