Dödsfall: Göte Andersson, Skellefteå

Göte Andersson, Skellefteå

Göte Andersson, Skellefteå.

Göte Andersson, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-29 05:00

Fredag den 17 april somnade vår pappa, Göte Andersson, stilla in i sitt hem på Morö Backe efter en längre tids sjukdom. Han blev 64 år.

Pappa hade en fin uppväxt på landet i Kålaboda som yngst av fyra syskon. Han sysselsatte ofta sig själv och vi minns hur han berättat om när han arrangerade tiokamp med sig själv som samtliga deltagare i alla grenar. Efteråt var han så trött att han fick bäras in till kvällsmaten. Under tidigt 1980-tal träffade han sin blivande fru och vår mamma Solveig. De köpte hus 1982 på Morö Backe och familjen utökades senare med sonen Adam och dottern Emma.

Han började sin yrkesbana som ekonom, men när datorerna gjorde sitt intåg blev intresset för den nya tekniken större. Vi barn minns hur han på kvällarna läste databöcker tunga som tegelstenar för att förkovra sig. Sista 17 åren arbetade han med systemutveckling på Bizview.

Det stora sportintresset fanns med under hela pappas liv, både genom eget utövande såväl som framför tv:n. Han tävlade i bangolf, spelade fotboll och senare golf och curling. Fotbollsklubben West Ham låg honom varmt om hjärtat och han gladdes åt de resor som gjordes till London för att gå på favoritlagets matcher.

Pappa var väldigt intresserad av historia och tvekade inte en sekund att dela med sig av fakta om svenska kungar. Historieintresset sträckte sig även till släktforskning. Trots sjukdom ägnade han många timmar åt att sammanställa ett häfte inför första mötet med sina amerikanska släktingar.  

Att han hade många intressen råder det ingen tvekan om. Musik var ett av de större. När vi fick höra att farsan tillsammans med vänner i sin ungdom ägde en skivaffär trodde vi inte våra öron.

Ända till slutet var han engagerad i oss barn, positiv och såg framåt. Vi har förlorat en älskad pappa och make, men alla ljusa minnen finns kvar.  

Adam, Emma och Solveig

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!