Dödsfall, Gösta Södermark, Boviken

Gösta Södermark, Boviken

Skellefteå 19 oktober 2021 05:00

Lördagsmorgonen den 9 oktober somnade vår pappa, farfar och livskamrat Gösta Södermark in efter en tids sjukdom. Detta skedde på hans absoluta favoritplats, i hemmet ute på Boviken omgiven av nära och kära.

Gösta föddes 1949 i Bergsbyn men spenderade större delen av sin uppväxt i Varuträsk. Sin maka Elenor träffade Gösta via bekanta på ”Aveny” 1967, sedan dess har dom varit själsfränder och alltid stått vid varandras sida. Gösta började redan i tidig ålder arbeta som ambitiös snickare åt Skelleftebygdens trähus och hade nog fortsatt med det livet ut om inte kroppen sagt stopp. Med lite sargad kropp valde pappa att byta bana men inte bransch och fortsatte arbeta på kontor som inköpare åt SIAB och NCC. I slutet på sin karriär valde han att förverkliga en av sina yrkesdrömmar, att få driva eget. Dom sista yrkesåren och fram till pensionen drev Gösta takföretaget Notab i Skellefteå.

Även om Pappa alltid var lite för arbetsam för sitt eget bästa och sin kropp, så var det inte yrkeslivet som var det stora intresset i livet. Det har alltid varit familjen och barnbarnen som stått i centrum. Varje chans att få tillbringa med familjen har tagits tillvara på, oavsett om det handlat om resor, middagar, båtturer, golf, bara att hälsa på eller att spela trav tillsammans. Vi inom familjen är för evigt tacksamma att vi fått vara en sån tajt familj under alla dessa år.

Som person var pappa otroligt generös och givmild, han erbjöd alltid sitt stöd och sin hjälp till andra människor. Detta i kombination med att han var en social livsnjutare som bjöd på sig själv gjorde att bekantskapskretsen växte sig stor, många kände Gösta. En annan personlighet som måste nämnas med pappa var hans eviga driv att alltid ha kul och skoja lite, det syntes direkt på pappas minspel att det var dags för ännu ett skämt med målsättningen att skapa en glad, positiv och rolig atmosfär.

Pappa gjorde alltför vår familj och gav oss många roliga, fina och underbara stunder som vi fick uppleva ihop. Med en tår i ögat kommer vi nu spara och vårda dom för evigt, du kommer alltid att vara saknad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Dödsfall

Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Visa fler