Dödsfall, Gösta Sehlstedt, Vitsjön, Byske

Gösta Sehlstedt, Vitsjön, Byske

Gösta Sehlstedt

Gösta Sehlstedt

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-28 05:00

Tidig torsdag morgon den 15 april somnade Gösta Sehlstedt från Vitsjön Byske in på Björkhammargården boende i Jörn. Gösta fick god omvårdnad på avdelningen ”Diamanten”.

Gösta föddes i Nyfors Norrlångträsk. Son till Rickard och Olga Sehlstedt och nummer åtta av nio i syskonskaran.

Vi träffades en danskväll 1964, vi förlovade oss midsommar 1967 och gifte oss 1972. Petra föddes 1973, Frank 1980 och Isac 1989. Han fick också uppleva barnbarn om än i elfte timmen.

Efter yrkesskoleutbildning läste han till verkmästare. Han var synnerligen kunnig i svetsteknik och det fanns inget praktiskt inom byggbranschen han inte löste på ett eller annat sätt. Teknisk virtuos i tunga lyft och snabb från tanke till handling. Han backade inte för utmaningar. Största utmaningen och den han oftast mindes med glädje var när han som arbetsledare åt svenska fläktfabriken, byggde ett fläktsystem i Schweiz. Med italienare, schweizare och tyskar i arbetsgruppen var kroppsspråket det viktigaste och linguafonkursen bara en bisats.

Som resemontör i många år blev arbetsresorna i Sverige långa och många. Han arbetade även i Tyskland och Finland. Vid arbetena i Schweiz och Tyskland var även lillan och jag med under en stor del av denna fantastiska tid.

På hemmaplan byggde Gösta vårt hem från grunden. Många ton har han förflyttat från rullstensåsen och åtskilliga är det projekt han byggt, svetsat och gjutit. Hans stora starka ömsinta händer ordnade allt från finmotorik till tyngsta arbetsuppgift. Han njöt av båtturerna på Vitsjön, med fiskestunder i kvällningen, höstarnas bär och svampplockning. Han följde och uppskattade barnens utveckling och yrkesutövning. Av våra semesterresor värderade han Island mest och hans favoritkyrka var Halgrimskirche i Reykjavik.

Hans person var generös och positiv och alla minns vi hans leende.

Sjukdomen kom slutligen krypande alldeles för tidigt och ingen fysisk eller psykisk kraft kunde mota den. Gösta blev 76 år gammal.

Vad vi saknar honom.

Familjen/Eva

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!