Dödsfall, Gertrud Sjögren, Skellefteå

Gertrud Sjögren, Skellefteå

Gertrud Sjögren

Gertrud Sjögren

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-06 05:00

Vår älskade mamma, svärmor, mormor och gammelmormor Gertrud somnade in lugnt och stilla den 3 oktober i en ålder av 94 år. 

Mamma föddes 1927 i Björnsjö, Västernorrland, som nummer åtta av tio syskon. 1950 gifte hon sig med Thore Sjögren och tillsammans fick de två döttrar, Elisabeth och Birgitta. Senare utökades familjen med både barnbarn och barnbarnsbarn, som hon tänkte mycket på. Hon var även en stor djurälskare och ömmade för sina döttrars hundar.

Största delen av sitt liv tillbringade mamma i Skellefteå. I 23 år arbetade hon som sjukvårdsbiträde på Skellefteå lasarett. Det var för sitt yrkesliv och för sitt stora natur- och kulturintresse som hon främst ville bli ihågkommen. Mamma och pappa trivdes i den svenska fjällvärlden, gjorde flera utlandsresor tillsammans och var medlemmar i många av Skellefteås kulturföreningar.  

Mamma blev änka 2013 och livet efter det blev aldrig detsamma. Hon och pappa hade då varit gifta i 63 år, och hon sörjde sin älskade make djupt. Efter en tids sjukdom blev mamma placerad på Hemgården i Lövånger, där hon fick god omvårdnad under nästan fyra år. När hon i våras förlorade sitt sista syskon, brodern Ivar, uttryckte hon en längtan efter att få komma hem till himlen.

Mor Gertrud var en kämpe in i det sista och summerade sitt liv som bra, trots att det också varit strävsamt och svårt. I livets slutskede var hon omgiven av nära anhöriga och Hemgårdens omtänksamma personal. Avskedet blev värdigt och fridfullt, vilket vi är evigt tacksamma för. ”Din ensamhet har stränder in mot ljuset. Var inte rädd, i sanden finns det spår” (psalm 256). Nu har lilla mamma äntligen fått ro.

Familjen genom Birgitta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!