Dödsfall, Gerd-Marie Öhman, Luleå

Gerd-Marie Öhman, Luleå

Dödsfall2021-02-16 05:00

Gerd-Marie Öhman f, Viktorsson Luleå föddes i Skellefteå den 6 april 1944. Efter en kort sjukdomstid avled hon på Umeå universitetssjukhus den 31 januari 2021. Gerd-Marie växte upp i Skellefteå tillsammans med mamma och pappa och tre syskon. När Gerd-Marie var i tonåren flyttade hon tillsammans med familjen till Karlstad. Sedan bar det av till Umeå där hon utbildade sig till textillärare. Sin första tjänst fick hon i Gränna. 1970 gifte hon sig med Gösta och flyttade till Luleå. Tillsammans fick de två söner Staffan och Lars.

Gerd-Marie älskade sitt jobb som lärare men arbetade också som rektor. Gerd-Marie var en otrolig människa, arbetsam, hjälpsam, snäll, omtänksam ja listan kunde bli lång. Trots att Gerd-Marie arbetade heltid körde hon var tredje helg till mamma i Skellefteå, så länge mamma levde, för att hjälpa henne med städning och mycket annat.

Sedan sin ungdom tillhörde Gerd-Marie EFS, där hon var en trogen medlem. Hon kokade soppa åt hemlösa, serverade och hjälpte till där hon behövdes. Otaliga är de tröjor, sockor och mössor som hon stickat till syskonbarn och syskonbarnbarn. Senast i somras stickade hon ett trettiotal mössor till PMU:s hjälpverksamhet.

Gerd-Marie var så varm. Det blir ett stort tomrum i syskonskaran efter henne. Gerd-Maries termin är slut och nu har hennes eviga sommarlov börjat. Vi saknar henne otroligt men vi har en tro som ger oss tröst och styrka, att vi ska ses igen när tiden tagit slut.

Syskonen genom Carin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!