Dödsfall, Frida Segerstedt, Skellefteå

Frida Segerstedt, Skellefteå

Dödsfall2021-03-20 05:00

Frida Segerstedt har lämnat jordelivet. Hon blev 37 år. 

Frida växte upp på Sunnanå i Skellefteå, äldst i en syskonskara av tre.

Tidigt trivdes hon bäst vid en pappersrulle med en krita i sin lilla hand. Minnena är många av bus och upptåg med syskon och kamrater, gärna i skogen upp mot Falkträsket. Frida älskade grodor och många var de småfåglar som fick öm omvårdnad.

Efter skolgång i Skellefteå arbetade Frida utomlands under en del av sina många resor. Hon studerade vidare till bildlärare vid Umeå universitet och undervisade sedan i inlandet. Behovet av att skapa själv i bild och text var ändå alltid den starkaste drivkraften inom henne.

Frida medverkade i konstutställningar och hennes texter och dramatik uppmärksammades och belönades. Hon sökte alltid ny kunskap genom att delta i kurser och seminarier. Resultatet av denna kreativa begåvning ser vi överallt runt om oss.

Frida var en tidlös resenär, även till det inre, och kunde möta både ung och gammal med olika bakgrund, beredd att lyssna och samtala. Hennes vänner blev också ofta våra vänner. Hon älskade att dansa. Mest hemma kände hon sig nog i nära sammanhang med djur, natur och sin familj. Syskonkärleken var grundmurad. Hon delade sin brorssons tankevärld och fantasi i en underbar gemenskap. 

Stugan där tallar, björkar, vatten, stenar, mossa och blommor mötte henne var ofta närvarons centrum. Fridas kärleksfulla och omtänksamma väsen är för oss som finns kvar ett ljus som bär oss vidare.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!