Dödsfall, Frida Nilsén, Skellefteå

Frida Nilsén, Skellefteå

Dödsfall 27 november 2021 05:00

Natten mot måndag den 15 november lämnade vår älskade Frida oss i stor sorg och saknad, två veckor före sin 38 årsdag.

Frida växte upp med sina föräldrar och en stor och lillebror. De första levnadsåren bodde Frida i Petiknäs, men när hon var tre och ett halvt år flyttade familjen till Boliden.

Hon hade ett medfött hjärtfel, (ett ”hjärtningsfel” som hon själv sa), men detta var inget vi märkte av eftersom hon var så aktiv. Hon opererades innan hon skulle fylla 6 år med gott resultat.

Frida var en glad och sprallig tjej, full av upptåg och idéer. Hon trivdes i skolan, med sina kompisar och pratade gott om sina uppväxtår i Boliden. Det var hela tiden nya intressen som lockade och hon provade på många olika aktiviteter. Djur var ett stort intresse hon hade redan som liten och hon uppskattade att vara hos Farfars med djuren där. Hästar var det intresse som varade längst och när hon hade arbetat några år köpte hon en egen häst.

Efter gymnasiet utbildade sig Frida till sjuksköterska i Örnsköldsvik, där hon trivdes bra.

När hon var färdigutbildad fick hon ett sommarvikariat på barnavdelningen i Skellefteå. Det tog inte lång tid innan Frida kände att det var där hon ville arbeta, så hon vidareutbildade sig till Barnsjuksköterska och jobbade vidare på barnavdelningen ända tills sjukdomen satte stopp.

Jobbet betydde väldigt mycket för Frida vilket märktes i hennes engagemang och det var många anhöriga som hörde av sig och tackade för den hjälp hon hade gett till deras barn.

Petiknäs var ett ställe där hon trivdes bra och där kunde hon plantera, plocka bär, åka båt, gå en skogspromenad eller bara vara ute och sola vid ”friggan”. Vintertid ville hon gärna åka skoter, pimpelfiska och äta ute vid grillringen med vänner.

För några år sedan drabbades Frida svårt av en sjukdom som visade sig vara Parkinsons sjukdom. Detta begränsade hennes liv mycket, men ingen trodde det skulle sluta så hastigt.

Det var tur hon kunde umgås med familjen och sina kära syskonbarn under denna svåra tid.

Vi minns Frida som den positiva, sociala och duktiga tjejen hon var innan sjukdomen kom in i hennes liv.

Vi saknar dig, vila i frid älskade Frida.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Sven-Erik Pettersson

Sven-Erik Pettersson
Dödsfall

Gudrun Lundmark

Gudrun Lundmark
Dödsfall

Harriet Jonson

Harriet Jonson
Dödsfall

Ove Nilsson

Ove Nilsson
Dödsfall

Sonja Rånlund

Sonja Rånlund
Visa fler