Dödsfall, Folke Kågström, Ursviken

Folke Kågström, Ursviken

Skellefteå 16 oktober 2021 05:00

På eftermiddagen den 8 oktober somnade vår älskade pappa Folke Kågström in. Han blev 85 år.

Pappa växte upp och var under sin livstid bosatt i Ursviken. Pappa träffade vår mamma Karin vid 17 års ålder och de gifta sig några år senare. Mamma var hans livskamrat fram till hennes bortgång för snart 10 år sedan. Under de år mamma var sjuk så fanns pappa alltid där vid hennes sida. Han besökte henne nästan dagligen efter att hon hamnat på boende och tog med en henne på promenader. Somrarna har pappa tillbringat i Fäbodarna tillsammans med familj och övrig släkt.

Pappa har alltid varit en aktiv person och under sin yrkestid drev han ett åkeri och hade under många år styrelseuppdrag inom Bilfrakt i Skellefteå. Vid 59 års ålder sålde han sitt åkeri och gick i pension för att på heltid kunna ägna sig åt sitt stora intresse travhästar. Pappa var en framgångsrik amatör travtränare och fick genom sina hästar många händelserika och glädjefyllda stunder. Med sin häst Ack Ack fick nog pappa uppleva det mesta och bästa, med 26 segrar på 85 startar så blev det besök i många vinnarcirklar. Pappa var även under många år ordförande i Skellefteå travsällskap.

Att vara ute i naturen och röra på sig har alltid varit viktigt för vår pappa. Han var som ung aktiv inom skidåkningen och engagerad i Clemensnäs skidklubb. Pappa åkte några Vasalopp, men även många andra långlopp.

Pappa har alltid gillat att lyssna på musik och detta intresse fick större utrymme när han blev äldre. Han åkte runt i Skellefteåtrakten och lyssnade på olika spelningar. Han var en återkommande gäst på Jazzcaféet och framförallt under de sista åren var detta en av veckans höjdpunkter.

Pappa har haft förmånen att få uppleva och se mycket genom alla resor han och mamma gjorde både med oss barn, men också tillsammans med andra nära vänner.

Med stort intresse har pappa följt barnbarnens utveckling och aktiviteter. Barnbarnen har många fina minnen av honom som de för alltid kommer att bära med sig.

Tomrummet efter pappa kommer att bli stort för oss alla. Närmast sörjande är vi döttrar, svärsöner och barnbarn.

Heléne och Eva

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Dödsfall

Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Visa fler