Dödsfall, Eva Nilsson

Eva Nilsson, Istermyrliden, Bureå

Eva Nilsson

Eva Nilsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-06-19 05:00

Eva Nilsson har hastigt avlidit till en ålder av 72 år. Närmast anhöriga är make, son och dotter.

Eva, född Eklund, växte upp i Svarttjärn med sina föräldrar samt en äldre bror och en yngre syster. Familjen hade en gård och hon började tidigt få ansvar i hemmet. Som tonåring började hon sitt arbetsliv som hembiträde.

1968 träffade Eva sin blivande make och de flyttade ihop i Umeå där hon sedan skolade sig till vårdbiträde. Efter att de båda var klara med sina utbildningar flyttade paret till Skellefteå där hon började arbeta på ett äldreboende.

1974 stundade bröllop, senare samma år föddes första barnet. Det året gick också flyttlasset till Istermyrliden, där Eva och hennes make köpt ett hus med gård. De både byggde ut och byggde om innan 1978 då barn nummer två föddes. Eva arbetade i hemmet och var dagmamma medan barnen var små. Hon började sedan jobba inom hemtjänsten i Istermyrliden och det ledde till en tjänst inom hemtjänsten i Bureå där hon arbetade till pension.

Eva var väldigt noggrann i allt hon gjorde, hon hade gröna fingrar och kunde väcka liv i den mest misskötta blomma. Hon odlade gärna egna grönsaker, plockade bär och syltade och saftade. Hon var duktig på hantverk som stickning och virkning men även intresserad av matlagning och skapade ett varmt hem där alla var välkomna. Hon var mån om människor och allra närmast hennes hjärta låg familjen.

Katarina och David, Sven-Lennart

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!