Dödsfall, Eva Johansson, Nymyran Burträsk

Dödsfall, Eva Johansson, Nymyran Burträsk

Eva Johansson

Eva Johansson

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-22 05:00

På kvällen den 4 mars somnade Eva Johansson in efter en kort tids sjukdom. Hon blev 68 år.

Eva föddes och växte upp i Siknäs utanför Burträsk, tillsammans med sina fyra syskon och föräldrarna, Inga och Erik Wiklund. Barndomen präglades av platsen hon växte upp på. I Siknäs hade hon naturen, skogen och ån som närmsta grannar.

Eva träffade sin kärlek Lennart i början av 70-talet. De gifte sig 1974 fick och fyra döttrar mellan 1976 och 1985. Så småningom tog paret över Lennarts hemgård i Nymyran, strax utanför Bodbysund. Tillsammans har de sedan dess bedrivit jord- och skogsbruk på gården.

Odling har sedan barnsben varit ett stort intresse för Eva. Under åren har hon byggt upp en fantastisk trädgård på gården i Nymyran och 2005 valde hon att göra sitt intresse till ett yrke. Hon utbildade sig till trädgårdsmästare och jord- och skogsbruket kompletterades med ett företag med en handelsträdgård och trädgårdstjänster. Eva kände stort engagemang och glädje i sitt yrke. Hon hade mycket kunskap om växterna hon jobbade med och delade generöst med sig av den. Hon hade inget emot hårt arbete och begränsade sig inte, utan följde sina drömmar, kavlade upp ärmarna och såg till att de gick i uppfyllelse.

Att vara ute i naturen, plocka svamp och bär, röja i skogen eller bara vandra och upptäcka nya stigar och vackra platser var, för Eva, ett sätt att ladda energi och då mådde hon som bäst. Hon tyckte också om att bada och gjorde så året runt. På sommaren avslutades många dagar, med ett kvällsdopp i solnedgången, på Långnäset och på vintern var det kallbad, vid båtbryggan i Bodbysund, som gällde.

Familjen var viktig för Eva och hon var en kärleksfull och engagerad maka, mamma, mormor och svärmor. Hennes sex barnbarn hade en speciell plats i Evas hjärta och hon stod dem alla nära. Hon var vår naturliga mittpunkt och genom sin genuina omtanke och sin uppriktighet har hon varit en stor trygghet för oss i familjen. Vi har alltid kunnat vända oss till Eva för att få ärliga svar, goda råd och en hjälpande hand.

Eva sörjs närmast av maken Lennart, fyra döttrar med respektive och barnbarnen. Vi känner stor tacksamhet för allt hon gjort för oss, den förebild hon varit och alla fina stunder vi fått tillsammans.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!