Dödsfall, Eva Elisabeth Sandström, Ostvik

Eva Elisabeth Sandström, Ostvik

Eva Elisabeth Sandström

Eva Elisabeth Sandström

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-22 05:00

Eva växte upp på gården i Ostvik som hennes familj ägt sedan sex generationer. Hon var familjens enda barn, och fick tidigt lära sig att ta i på gården.

Med jordbruks-uppväxten i bagaget bestämde hon sig som 20-åring för att hon inte var ämnad för ett liv inom lantbruk. Eva sökte därför till husmodersskolan i Byske. Hon berättade ofta hur tiden på skolan var bland den roligaste i hennes liv.

Via husmodersskolan åkte hon på klassresa genom Höga Kusten. Eva tyckte att landskapet var så fint där nere så hon beslöt sig för att flytta dit. Sagt och gjort, en tid senare fick hon jobb i köket på mässen på Köpmanholmen.

Jobbet var tufft, men livet var kul med många jämnåriga på ortens pappersmassafabrik. Bland annat Gösta Sandström från Näske, Örnsköldsvik. Eva föll direkt för Göstas charm och hans sinne för humor.

Eva och Gösta gifte sig 1956 och tillsammans fick de två barn och fyra barnbarn. 1965 tog Eva med sig familjen och flyttade hem till gården i Ostvik. För henne förblev Höga Kusten den vackraste platsen på jorden.

Eva var den lilla kvinnan med den stora personligheten. Hon var full av kärlek för alla i hennes närhet. Hon älskade naturen, havet och somrarna i stugan på Svinön. Eva hade fötterna på jorden och skinn på näsan, alltid med glimten i ögat.

Eva lämnar ett stort tomrum efter sig. Men lyckan att fått känna henne bär vi med oss, alltid. Tack Eva för att du var den du var och all kärlek du gav oss. Vi kommer sakna dig. I våra hjärtan bleknar aldrig ditt minne.

Lena och Klas med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!