Dödsfall, Estrid Söderberg, Ursviken

Estrid Söderberg, Ursviken

Dödsfall 23 januari 2021 05:00

Vår älskade mamma, mormor, farmor och svärmor somnade hastigt och oväntat in natten den 4 januari. Hon blev 68 år.

Mamma var dotter till Arne och Edith Granström, det tredje barnet i en barnaskara av fem. Hon växte upp i Furunäs och bodde i Ursviken hela sitt liv fram till ett par veckor före sin bortgång.

Mamma var 17 år när hon träffade vår far, Bengt Söderberg, och de blev ett par för resten av livet, till pappa gick bort i april 2018. Våra föräldrar gifte sig 1975 och fick oss två barn, Nina och Jonas.

Mamma arbetade nästan hela sitt liv med ekonomi i olika företag. De sista yrkesverksamma åren innan hon blev pensionär arbetade hon på E/S.

Vår mamma tyckte om att promenera, läsa böcker och umgås med vänner och bekanta. Hon var duktig på matlagning och bakning något många gäster genom åren kunnat vittna om.

Familjen var alltid det viktigaste för vår mor, och barnbarnen låg henne varmt om hjärtat. Det var en kärlek som var ömsesidig. Hon älskade att ha oss alla samlade och många är de familjemiddagar vi njutit av tillsammans.

Mamma flyttade till Moröhöjden ett par veckor före sin död. Hon hade sålt huset och flyttat närmare oss barn med familjer. Vi var alla glada att nu vara samlade på promenadavstånd till varandra och hade mycket att se fram emot.

Ödet ville dessvärre annorlunda. Hennes bortgång överraskade oss alla. Vi är chockade och ledsna, saknaden är enorm.

Vi tröstar oss med en tro och förhoppning att hon nu fått återförenas med pappa.

För oss som är kvar är det som yngsta barnbarnet Greta, 5 år, säger; ”Farmor lever i våra hjärtan”.

Nina och Jonas

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa