Dödsfall, Ernst Lundström, Ursviken

Ernst Lundström, Ursviken

Ernst Lundström, Ursviken.

Ernst Lundström, Ursviken.

Foto: Privat

Dödsfall2021-01-02 05:00

En älskad make, pappa, farfar och gammelfarfar somnade stillsamt in på den 22 december i en ålder av nästan 93 år.

Ernst Lundström föddes i Lövångar, Gärde som äldst i en syskonskara av fyra. Där handlade vardagen, förutom det egna skolarbetet, mycket om familjens djurhållning och jordbruk.

När sedan hans egna familjeliv stod för dörren så träffade han sin blivande hustru Gulli Selin, där de gifte sig 1958 och bosatte sig i Skelleftehamn. Därefter blev Sörböle nästa bostadsort där de båda sönerna Roger och Lorentz föddes. För att sedan familjen fortsatte sitt liv tillsammans i Ursviken.

Ernst yrkesbana började när han var 20 år i byggbranschen och där han blev den trogen fram till sin pension 1993, och den största delen av sin yrkeskarriär tillbringade han på Skånska Cementgjuteriet, sedermera Skanska. Där han i olika roller trivdes mycket bra med uppgifterna och sina omtyckta arbetskamrater. Sedan pensionen tog vid så kunde Ernst förkovra sig i sina intressen, förutom tidigare jakt och fiskeintressen, även i matlagning, träslöjd genom svepteknik och självklart smultronstället med stugan i Holmsvattnet.

Ernst värdefulla och uppskattade egenskaper såsom sin arbetsvilja, noggrannhet och omsorg om sina närmaste, borgade för en god och bra uppväxt för sina barn somt en trygghet för familjen och alla nära och kära.

Ernst sociala och levnadsglada stil gjorde han mycket omtyckt bland både barn och vuxna och inte minst hos släkt och vänner, vilket gör att trots att vi saknar honom oerhört så är våra minnen fulla av glädje och värme när vi blickar bakåt i hans ära.

Ernst sista år i livet tillbringades på Äldreboendet Trivseln i Ursviken där han genom deras goda och glada omvårdnad på avdelningen Masten gjorde honom trygg och glad, vilket vi kunde konstatera vid våra många besök på boendet.

Ernst lämnar oss med stor sorg och saknad men framförallt med många ljusa minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!