Dödsfall: Erling Holmlund, SkellefteÄ

Dödsfall: Erling Holmlund, SkellefteÄ

Erling Holmlund.

Erling Holmlund.

Foto: Privat.

Dödsfall2020-05-18 05:00

Erling Holmlund somnade in den 11 april i sitt hem i Vattholma utanför Uppsala. Han blev 76 Är.

Han föddes 1943 i byn Slind som nummer tre i en syskonskara pÄ tio.

Vi i familjen fick ofta höra anekdoter frÄn hans uppvÀxt, frÄn skolorna han gÄtt pÄ, lumpen och de olika arbetsplatser han arbetat pÄ i SkellefteÄomrÄdet.

1969 gifte han sig med Inger Holmström och ett Är senare fick de mig, Annelie. Familjelyckan vÀndes dock i sorg nÀr mamma avled efter en cykelolycka pÄ vÀg till sitt arbete i oktober 1972.

1974 gick flyttlasset till Uppsala dÀr pappa som nyutbildad kemist fÄtt en tjÀnst pÄ lÀkemedels- och bioteknikföretaget Pharmacia dÀr han blev kvar i 16 Är.

För precis 29 Är sedan förverkligade pappa en gammal dröm nÀr han startade sitt företag Mercodia. Han tillbringade mycket tid dÀr och strÄlade av kÀrlek och stolthet över företaget och de anstÀllda.

Pappa trivdes gott i Uppsala, men sa alltid att han â€Ă„kte hem” nĂ€r han for till SkellefteĂ„. PĂ„ somrarna bodde han i vĂ„r sommarstuga i Norra Bergfors. Den hade han och mamma planerat och dĂ€r var han omgiven av flera av sin mamma GĂ€rdas syskon med familjer. Dagarna tillbringade han dock oftast i Slind med jordbruksarbete tillsammans med sina bröder. DĂ€r vistades han Ă€ven alla jular och Ă€gnade sig dĂ„ Ă„t skogsarbete och vedklyvning. De senaste Ă„ren tillbringade han mer och mer tid i Slind och lĂ€ngtade alltid tillbaka nĂ€r han inte var dĂ€r.

Han hade en oerhörd energi, var nyfiken, positiv och sĂ„g alltid möjligheter, dĂ€rför lyckades han Ă„terhĂ€mta sig efter flera bakslag. Vi tycker att det var stort att han vann priser som ”Entrepreneur of the year” och Ӂrets företagare”, men Ă€nnu större var det att han var ”VĂ€rldens bĂ€sta pappa” och morfar” - han var verkligen den bĂ€sta för oss! De fem barnbarnen var hans ögonstenar och han överöste oss alla med kĂ€rlek.

Saknaden Àr stor, vissa stunder outhÀrdlig, men dÄ tröstar vi oss med alla underbara stunder vi fick tillsammans.

Dottern Annelie Palm

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!