Dödsfall, Erling Holmlund, Burträsk

Erling Holmlund, Burträsk

Erling Holmlund

Erling Holmlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-16 05:00

Erling Holmlund somnade in den 25 januari efter en lång tids sjukdom. Han föddes i Daglösten i slutet av andra världskriget. När syskonskaran växte med en bror och syster blev huset och ägorna för små och familjen flyttade till Klintsjön. Erling studerade till sjätte klass i Gumboda och därefter i Robertsfors real- och yrkesskola ett par år. Vid cirka 16 års ålder började han arbeta på sågverket i Gumboda tills han blev inkallad för militärtjänstgöring vid Bodens I 19. Därefter tog han anställning vid Vägverket och jobbade där tills hans pappa gick i pension. Erling och Karin tog över jordbruket och fick 2010 ta emot guldmedalj av Kungen för 23 års prickfri leverans av mjölk. 

Erling gifte sig med sin livskamrat Karin 1970 och paret fick tre döttrar och senare nio barnbarn som låg dom varmt om hjärtat. Efter hans insjuknande valde Erling och Karin att flytta till Burträsk för att komma närmare barn och barnbarn. 

Skogen, stugan och älgjakten var hans stora intressen. Han var också engagerad i flertalet föreningar. Inom familjekretsen var han omtänksam och förstående, alltid redo att lyssna och hjälpa andra. Han hade humor och alltid ett kvickt svar på tal. 

Vi saknar honom, hans härliga skratt och värme.

Karin genom syskon och barn med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!