Dödsfall, Erling Avander, Skellefteå

Erling Avander, Skellefteå

Erling Avander

Erling Avander

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-22 05:00

Erling Avander var andra barnet i syskonskaran av tre. Han var uppvuxen i N.Bergfors, son till Bertil och Astrid Avander. Gick grundskolan därefter utbildade han sig till träarbetare. Jobbade på BPA och senare på PEAB. Värnplikten gjorde han i Boden på Ing 3. Han var även med i Hemvärnet. Under ungdomstiden var sport ett stort intresse som följde honom hela livet.

Sommaren 1969 träffade han sin stora kärlek Martha. Kärleken bestod och de gifte sig 1972 och flytten gick till N.Bergfors. Erling tog över hem stället i N.Bergfors och drev ett lantbruk som mjölkbonde och senare som köttbonde med sin fru Martha. De fick fyra barn som betydde mycket för honom. Sedan kom barnbarnen och familjen blev allt större.

Erling älskade att leva och bo i N.Bergfors och kunde inte tänka sig något annat ställa att bo på. Natur, jakt, fiske och att umgås och resa med vänner och familjen har betytt mycket och förgyllt hans liv.

Erling såg man på gården med arbetskläder, i traktorn och i ständigt arbete. På sängbordet låg jakt och fisketidningar och deckare som till exempel Jan Guillou. Vid speciella tillfällen kom hatten på.

Vi har många fina minnen med honom som vi bär med oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!