Dödsfall, Erland Brännström, Nacka

Erland Brännström, Nacka

Erland Brännström

Erland Brännström

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-10 05:00

Erland avled tisdagen den 23 mars efter en kortare tids sjukdom. Han blev 67 år. Erland föddes 1954 i Boliden som äldsta barnet till Assar och Sonja Brännström.

Erland var ett lugnt barn som ställde många frågor om hur saker och ting fungerade. Han lärde sig tidigt att läsa och ”slukade” många böcker under barnaåren, de flesta handlade om teknik och naturvetenskap.  När Erland var 11 år kom lillebror Stefan till världen och åldersskillnaden medförde att Erland fick rollen som barnvakt och ansvarsfull storebror. Som person trivdes Erland i den lilla gruppen och inte på den stora scenen.

Under ungdomsåren blev Erland intresserad av sång och musik och gick med i Boliden EFS ungdomskör och blåsorkester. Han deltog ofta i kyrkliga sammanhang. Gymnasiet gick han på Balderskolan i Skellefteå där han fick stipendium för utmärkt studieresultat.  Därefter flyttade Erland till Stockholm för att studera till civilingenjör.

Erlands höga tekniska kunnande medförde att han på olika arbetsplatser fick ansvar för teknik och kvalitetskontroller. En tid var han ansvarig för precisionen inom tidmätning och de svenska atomuren.  På hans senaste arbetsplats var han en mångsidig teknisk resurs bl a specialiserad inom batteri och strömförsörjning inom avancerad kommunikationsutrustning.

1987 träffade Erland sin blivande fru Farideh och kärlek uppstod vid första ögonkastet. Erland och Farideh gifte sig och dottern Sara föddes 1991. För sina vänner uttryckte Erland ofta sin kärlek till hustrun Farideh och dottern Sara.

Kännetecknande för Erland var ödmjukhet, omtanke och hjälpsamhet.

Vi minns Erland med glädje och tacksamhet.

Arne Lundström 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!