Dödsfall: Erik Holmgren, Byske

Erik Holmgren, Byske

Byske 24 oktober 2020 05:00

Tisdagen den 13 oktober har Erik Holmgren med stor sorg och saknad hastigt lämnat oss. Han blev 73 år gammal.

 Erik föddes i Degerbyn. Han var mellanbarnet av tre syskon till Sven och Signe Holmgren. 1971 gifte sig pappa med Britt-Marie Djärv. De fick tre barn tillsammans; Yvonne, Annsofie och Peter. Efter 20 fina år som gifta gick de skilda vägar.

 Pappas stora intressen genom livet var musik, hästsport, snickra och motionera. Han var en riktig allkonstnär.

 Erik arbetade i större delen av sitt arbetsliv som mattläggare. I slutet av sin karriär arbetade han som instrumentreparatör på musikskolan i Skellefteå. I många år var pappas högsta dröm att få timra en stuga. En dröm som sedan förverkligades i Byske.

I Byske träffade han även sin särbo Solveig Forsberg. De fick tolv lyckliga år tillsammans. Hans gitarrspelande har betytt mycket för många. Han skrev även sin egen text och musik som han sedan spelade in.  All musik han framförde inför publik, spelade han med en av sina egentillverkade gitarrer. Pappa ställde alltid upp på oss barn, men även andra människor runt omkring honom. Han fick avsluta sitt liv på det vis han älskade som mest, med gitarren i sin hand.

 Många fina minnen och lärdomar tar vi med oss från vår pappa. Vi kommer alltid att minnas honom som den fina människa han var.

 Barnen   

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Ölund, Byske

Dödsfall

Dödsfall: Hans Gösta Sandström, Byske

Dödsfall

Dödsfall: Britt-Inger Sundquist, Byske

Dödsfall

Dödsfall: Linnéa Sidenmark, Byske

Dödsfall

Dödsfall: Hans Lundmark, Finby Åland

Visa fler