Dödsfall: Elvy Degerfeldt

Elvy Degerfeldt, Skellefteå

Skellefteå 23 oktober 2020 05:00

Ett långt och rikt liv har avslutats. Elvy Degerfeldt somnade in torsdagen den 15 oktober på Brogården i Skellefteå. Elvy föddes i Burvik av föräldrarna Ivar och Dagmar Bergstedt men flyttade till Stämningsgården i ungdomen när hennes föräldrar startade affär där. Hon hjälpte till i lanthandeln till att börja med och sedan på Gran och Vävnader som föräldrarna startade i stan under 40-talet. Elvy fick tre småsystrar.

Elvy och Erik gifte sig 1949, hon i sin egen stickade brudklänning. Ett äktenskap som präglats av varm kärlek till varandra i 74 år. Hon älskade att gå hand i hand med Erik. Elvy och Erik fick två barn Anders och Inger och fyra barnbarn som hon visad omåttlig kärlek till.

Vi minns alla Elvy som engagerad och generös. Många är det som har fått lära av Elvys kunskaper inom hantverk och många har lärt känna henne både i arbete och föreningsliv. Hon jobbade under många år på Åbacka och sedan på Handikappcenter med terapi och hantverk.

Hennes engagemang, omtänksamhet och företagsamhet visade sig på många sätt. Fort ordnade hon till middagar och skötte barnbarn på samma gång, ingenting var besvärligt för Elvy. Vännerna var viktiga.

Stugan i Boviken blev deras paradis men även fjällstugan skänkte dem mycket nöje både med friluftsliv och vänner.

Minnet av Elvy skänker tacksamhet över att hon visade oss sin villkorslösa kärlek och som hon vaccinerade oss med. Sorgen nu är en del av lyckan då och tacksamheteten en stor del i sorgen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall: Erik Degerfeldt,

Dödsfall

Dödsfall, Astor Wikström, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall: Hans-Göran Granström, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall: Erik Lundmark, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Gertrud Furberg, Skellefteå

Visa fler